Vita:Munka (közgazdaság)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Grin 19 évvel ezelőtt a(z) áthozva a cikkből témában

Hogy lehet átírni munka címszóra?

áthozva a cikkből[szerkesztés]

Vigyázz! A cikkben ne hagyj jegyzeteket, társalgást, stb. Ezeket nyugodtan tartsd a cikk vitalapján, és majd csak amikor készen vannak, akkor írd át a cikkbe. --grin 2004. augusztus 7., 23:12 (CEST)Válasz


---

(Vázlat a gondolatok felfűzéséhez, nem tartalomjegyzék!)


...."A "Rendetlenség az iskolában" ravaszul megfogalmazott címu 1983-as kiadvány szintén konferencián elhangzott anyagokat közölt a statisztikus mechanikáról, de ezen túlmutatott. Marx György - a világ minden tájáról származó, eklektikus érdeklodési köru barátaival és kollégáival elsoként figyelt fel arra, hogy a komplex rendszerekben végbemeno önszervezodés (self-organisation) elvei igen csak fontosak lehetnek az iskolai nevelésben is. Ott, a Balaton mellett tartott konferencián hallottam eloször és rögtön félre is értettem az "autopoiesis" (önteremtés) szót. Fizikai Szemle 2003/1. 13.o.

A VILÁG FIZIKATANÁRA

Jon Ogborn professzor emeritus Londoni Egyetem Oktatási Intézete cikkéből)


A munka tartalma A munka célja A munka jellege (pl. monoton, változatos) Munka és munkakör Munkaköri leírás Hozzáértés, hatáskör, jogkör Munkaügy Munkavállalók kiválasztása Vezetők és beosztottak Vállalati hierarchia/szervezeti felépítés Munkahely és állás Foglalkozás és szakma Munka és foglalkoztatás Munka és jog A munka törvénykönyve Előmenetel Munka és hatékonyság Munka és gépek (gépesítés) Munka tartalma Munka (tartalom) változása Munka fajtái Ellenszolgáltatásért végzett munka Ingyen (önkéntes) munka Szellemi munka Fizikai munka Betanított munka Örömmel végzett munka Kényszermunka Engedélyhez/végzettséghez kötött munka Gyermekmunka Női munka Alkalmi munka Tartós munka Egyedül végezhető munka Csoportosan végezhető munka Munkának nem tekintett megélhetést, jövedelmet biztosító tevékenységek Munkaszervezés Teljesítménymérés Teljesítmény értékelés Munka és hibázás Munka és minőség Munka és elismerés Fizetés, munkáért kapott jövedelem, munkabér Munkavállalók Munkáltatók Munkával kapcsolatos kifejezések, közmondások Munkával kapcsolatos jogszabályok Munka és ideológia Szakmák és szakmai szervezetek Kamarák és szakszervezetek Érdekképviselet Kollektív szerződés Munkanélküliség Munkaügyi központok (Job centers) Munkanélküli segély, támogatás Dologtalanság, Munkakerülés Dologházak Elfoglaltság (business) Kikapcsolódás, szórakozás (hedonizmus, stb.)