Vita:Monitor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Soti (vita), értékelés dátuma: 2007. június 17.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Grafikus és karakteres üzemmód[szerkesztés]

A mai operációs rendszerek csak a grafikus üzemmódot használják, egyedül néhány régebbi DOS alapú alkalmazás használja a karaktereset.

Meg a Linux, meg a Unix, meg még sok másik. Egyes linux változatok alapból karakteresen működnek. Át kellene kalapálni ezt a mondatot... --Gergo 2007. június 3., 22:35 (CEST)

Ezt a részt bővítettem, bár a DOS-ról megfeledkeztem... (szerintem már nincs sok jelentősége).

Jó lenne viszont egy normálisabb LCD (vagy TFT) monitor fényképét berakni, mert ami most van a cikkben, az nem az igazi: a monitor el van forgatva, csak oldalról látható, ott van a számítógép ház, a billentyűzet, a hangszórók, még virágok levelei is belógnak a képbe... nem igazán szakszerű így. Akinek van digitális fényképezőgépe, és valahol le tud fényképezni egy LCD-monitort, az igazán könnyen feltölthetné ide, a Wikipédiába. misibacsi 2007. június 14., 14:22 (CEST)

Szerintem jó a kép, szemből mit lehetne mutatni egy lcd képernyőn? Amúgy is mindegyik monitor másképp néz ki. Így oldalról megmutatja, hogy vékony, a virág meg szép dekoráció :)...
Megkaphatja a bővítendőt? kisb 2007. június 17., 16:22 (CEST)

Problémák[szerkesztés]

Szerintem sok a szócikkben a keverés, butaság a kijelzőmeghajtó üzemmódját összemosni a monitor működésével, ugyanis minden monitor pixeles üzemmódben dolgozik, ha karakteres üzemmódról tud valaki jelezze!. Még a monitorként használt TV készülékek is pl. a C= 64 esetében, vagy kompozit videojelet kaptak, vagy a kijelzőmeghajtóba épített FM modulátor jelét dolgozták fel, de attól függetlenül a monitor pixeleket jelenít meg és kész. Jelzem, a karakterek is pixelekből állnak. - mondotta Stewe007 Spinning wheel throbber.gif Feedback 2008. szeptember 12., 09:38 (CEST)

Plazma és TFT[szerkesztés]

Szerintem a plazma és a tft képernyőt külön rész alá kéne tenni Monitorként használható TV technológiák vagy hasonló néven, mert azok nem igazán jellemzőek monitorokra + írni kéne a már említett szakasz alá a LED képernyőkről is. Fontos lenne még említeni a LED LCD és az valódi LED technológia közötti különbségről is! Smf mitcsináltam 2011. február 5., 21:27 (CET)