Vita:Megyei végrehajtás (USA)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peyerk 7 évvel ezelőtt a(z) Lektor témában

Lektor[szerkesztés]

Bár ismerem valamelyest az amerikai önkormányzati rendszert, nem sikerült rájönnöm, hogy ez a cikk miről akar szólni. Végrehajtás és végrehajtó a magyarban egész mást jelent, nincs közük a végrehajtó hatalom fogalmához. A forrásokra való konkrét hivatkozások hiányoznak, ahogy az interwiki is (ez különösen meglepő), ezért nem tudom megfejteni a dolgot.

A szöveg láthatóan saját fordítás, de sajnos a fordítás minősége is hagy kívánni valót, elsősorban a már jelzett és egyéb terminológiai problémák miatt.

--Peyerk vita 2012. november 18., 12:21 (CET)Válasz

@Peyerk: Ráleltem a cikk interwikijére. Talán így többet megértesz belőle. Vagy nem. Rakás vita 2016. október 28., 08:49 (CEST)Válasz

@Rakás: Ez volna az angol megfelelője? Hát akkor nem nagyon szerkesztette még a cikket senki, aki tud angolul :-O

Az angol cikk egy egyszemélyes intézményről szól, a magyar szöveg meg egy elvont fogalomról szeretne, bár valójában teljesen értelmetlen. Ha tényleg ennek az angol cikknek a megfelelője akar lenni ez a cikk, akkor még a címe is alapvetően hibás.

– Peyerk vita 2016. október 30., 09:50 (CET)Válasz

@Peyerk: Az interwiki láthatóan pontos. – Rakás vita 2016. október 30., 12:32 (CET)Válasz

@Rakás: Akkor ennek a cikknek a szövegében láthatóan nincs semmi értelem :(

De nem tudom értelmezni azt a vélekedést, hogy "az interwiki pontos". Egy értelmetlen szöveghez nem nagyon lehet értelmes angol cikket rendelni. Az interwiki csak akkor helyes, ha a két cikk ugyanarról szó, ez pedig fogalmilag kizárt, ha az egyik nem szól semmiről :-O

De több szóra nem érdemes ez így. A cikk jelenlegi formájában használhatatlan, valakinek meg kellene írnia rendesen, így a sablon, ami erre felhívja a figyelmet, rajta kell legyen.

– Peyerk vita 2016. október 31., 07:04 (CET)Válasz