Vita:Makettezés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Greenberet 11 évvel ezelőtt

A Makett szócikk a makettezésről mint otthoni hobbiról szól, azaz pont arról, amiről a jelen szócikk is. Viszont a makett önmagában egy jóval szélesebb témakör. Javaslom a tartalmának megszüntetését, mert majd minden részét lefedi a jelen szócikk. Természetesen a jelen szócikk is bőven bővíthető még.

-- 94.21.75.218 (vita) 2013. május 1., 03:52 (CEST)Válasz

A szócikket én készítettem, csak nem voltam bejelentkezve :(

-- Greenberet vita 2013. május 1., 04:34 (CEST)Válasz

Professzionális makettek is készítenek (készítettek). A legutóbbi időkig készítettek épületmaketteket a térszemlélettel kevéssé rendelkező megrendelők felhomályosítására. Ennél komolyabb szerepe volt a számítástechnika (és ezen belül a 3D modellező programok) elterjedése előtt a léptékhelyes maketteknek. Az 1960-as években például hőerőművek tervezésekor elkészítették a telep makettjét, hogy az esetleges ütközéseket elkerüljék. Ezek pontosságuk és részletességük miatt rendkívül drága objektumok voltak. Ma mindezt CAD rendszerek olcsóbban és pontosabban helyettesítik virtuális makettekkel, elkészítésük is nagyon gyors, a tervezők maguk készítik és korrigálják.Kaboldy vita 2013. május 1., 15:12 (CEST)Válasz

Még ma is csinálnak ilyesmit: [1]

Kaboldy vita 2013. május 1., 15:21 (CEST)Válasz

Egyetértek. Ezért írtam, hogy ez a szócikk szólhatna erről a szűkebb hobbiról, a makett szócikk pedig a makettekről, immár sokkal általánosabban, amibe belefoglalható lenne mindaz is, amit írtál.

-- Greenberet vita 2013. május 2., 03:49 (CEST)Válasz