Vita:Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Star of David.svg Ez a szócikk témája miatt a Zsidóságműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Zsidósággal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Reklám[szerkesztés]

A reklám sablont azért kapta, mert személyes nézőpontjukból mutatják be magukat.

A magyarországi zsidó kultúra különösen gazdag, színes és érdekes. Tradíciónk eredete a honfoglalás idejére nyúlik vissza. A XIX. századtól a zsidóság lehetőségeket kapott a polgári életre, a társadalomba való beilleszkedésre, anélkül, hogy vallását fel kellett volna adnia. Jelentős tudósokat, orvosokat, írókat, a gazdaságot építő személyiségeket, művészeket adott e közösség Magyarországnak.Történelmük mélypontjai közül a holocaust a legfájóbb Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége számára, melynek során 600 ezer magyar zsidót gyilkoltak meg.

VT???!!! 2009. február 9., 16:19 (CET)

Reklám? És mit reklámoz, a zsidó vallást? A zsidó kultúrát? A zsidóságot magát? Ne vicceljünk már. Amit leír, ugaz: a zsidó kultúra Magyarországon valóban gazdag, a 19. századi emancipációs mozgalom említése is, az is, hogy jelentős személyiségeked adtak és adnak Magyarországnak. Nem szeretem az antiszemitizmus burkolt formáját sem. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. február 9., 16:33 (CET)

Hiszti. :O Nézd már meg, ez a bemutatkozó szövegük, az oldalukról másolva. A cikket átfogalmaztam, hogy megfeleljen WP elvárásainak (átrendezés, ismétlések kivétele, bemutatkozó oldal alapján új információk, kategória, stb.). Az érintett részt kivettem, mivel ez a magyarországi zsidóságról szóló cikkbe kell, nem ide. VT???!!! 2009. február 9., 16:50 (CET)
Nem. Ki lehet venni egy szövegrészt, áttéve a megfelelő helyre, át lehet írni a cikket, majdnem mindent lehet, egyet nem: rosszul megválasztott sablonokkal ékíteni. Illetve lehet, de úgyis leveszi azonnal valaki, ahogy az előbb én. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. február 9., 17:32 (CET) (Két nap volt az az "azonnal". - VT)
Egy SN sablont mindenképp érdemelt volna a cikk. De ezen már kár vitázni. VT???!!! 2009. február 9., 18:07 (CET)
Szerintem is csacskaság (hogy finoman fogalmazzak) az idézett szöveget reklámnak tekinteni. Mit ráklámozna mégis? A Holokausztot?
Azt pláne nem értem, hogy miért probléma beidézni egy cikkbe, amit egy szervezet magáról vagy az általa képviselt értékekről, emberekről gondol?! Persze nem árt idézőjelbe tenni, lehivatkozni, és odaírni, hogy ezt az illető szervezet gondolja magáról/az általa képviseltekről (kvázi így határozza meg önmagát, saját feladatait).– Iegeb vita 2010. november 16., 19:35 (CET)