Vita:Magyarország autópályái/Megjegyzések

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Madura mate 15 évvel ezelőtt

A következő lépésekre van szükség a cikk kiemelthez közelebb viteléhez: Az észrevételek e változathoz fűződnek: 2009. március 05.

  • megoldva 1. Érdekesség fejezet feloldása. Egy mondat nem fejezet, a bevezetőben elfér.
  • megoldva 2. Műtárgyak fejezet ---> Jelentős műtárgyak. Magyarország közlekedésében betöltött szerepük. Megyeri híd, Szent László híd, Deák Ferenc híd, Polgári Tisza-híd, M43 Tisza-híd, Kőröshegyi völgyhíd, M6-alagutak, Tervezett jelentős infrastrukturális elemek (M44 Tisza-híd, M4 Tisza-híd) leendő szerepük
  • megoldva 3. Az első szakasz átadásától napjainkig - Más cím kellene. Egy olyan szövegrészt, amelyben ennyi adat szerepel, célszerű két részre választani: egy szöveges nagyvonalú áttekintésre, és egy adatokkal kitömött táblázatra. A szöveges rész a következő részeket tartalmazza: Az 1960-as években kezdődött az építés, de a motorizáció alacsony szintje miatt csak lassan haladt. Az 1980-as években felpörgött az ütem. Az 1990-es rendszerváltozás után leállt az építkezés, majd magánbefektetők bevonásával indult újra. Az ún. autópálya-kereszt elemei 1996 után kezdték elérni a határokat, ekkortól kezdődött a magyar AP-hálózat másodlagos elemeinek (M15, M70) kiépítése. Az EU-csatlakozás az autópálya-építés újabb hullámát hozta.
  • megoldva 4. A képeket kicsit meg kell ritkítani. A képeknek azokhoz a fejezetekhez kell kerülniük, amelyekben szó esik róluk. A pillanatnyilag funkció nélküli képek közül az érdekeseket be lehet sorolni egy max. 5 elemből álló galériába a cikk vége felé. A Fájl:M0 motorway Hungary.jpg jelenleg jogsértő (©-os honlapról van) és elavult, hétvégén feltöltök a helyére egy frisset és ropogósat.
  • részben megoldva 5. A DAP nem épült meg. Egyre inkább az a véleményem, hogy a DAP egy országos átverés volt, amit 10 éven át sikerült beadni sok embernek, csak az éppen aktuális közlekedési miniszternek nem. Ennél fogva a jelentősége sem akkora, hogy külön fejezete legyen.
  • megoldva 6. Az autópályákat összefoglaló táblázatban létező, tervezett és fantomutak váltakoznak. Rendezni kellene őket, kiszűrni azokat, amelyek nem szerepelnek a NIF honlapján.
  • megoldva 7. Nem helyes, ha a cikkben egész bekezdések egyeznek meg más cikkek bevezetőivel. Át kell fogalmazni, más kötőszókat találni, felcserélni a tagmondatokat, stb.
  • még nincs megoldva 8. A nyelvezet néhol igen bürokratikus, kifacsart mondatokból áll.
  • még nincs megoldva 9. A lábjegyzeteket és forrásokat át kell írni {{cite web}}(?) formátumúra.

Beroesz 2009. március 6., 09:22 (CET)Válasz

Ha nem veszed zokon, akkor beszámoztam a csillagokat, hogy en értsük félre egymást. Írtad a hármas pontban, hogy táblázat kéne. Nos, szerintem, ami adat most ott van, azt egy A magyar autópálya-hálózat fejlődése vagy valami hasonló cikkbe átmásolni és a diagramot, amit készítettem és a táblázatot elhelyezném a lapon, egy kevés szöveggel. Amit te írtál én azt betettem a bevezetőbe. – Madura Máté Email vitasarok 2009. március 7., 12:23 (CET)Válasz