Vita:Laptop

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. június 7.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Csak tudnám, hogy a wikipédia oszlopos tagjai miért érzik kötelességüknek, hogy a letisztultság és rendezettség oltárán feláldozzák a konstruktív munkát. Gondolok itt konkrétan arra, hogy valaki ellenállhatatlan indíttatást érzett kitörölni a még ki nem dolgozott kategóriákat, így legalább nem látszik, hogy lenne még min dolgozni. Utólag is köszönjük neki, puszi a hasára. --Naffeju 2006. november 12., 15:17 (CET)

Érdekes, hogy erre a magyar nevéről van átirányítás, a Kiszolgálóra meg az angol nevéről. Ez vajon miért van? Javaslom, hogy ez is a magyar nevén legyen, mert ez a magyar wikipédia, ahol magyarul írunk magyarul beszélő embereknek. Krisztián üzenet 2008. október 31., 18:35 (CET)

Hja, csak a szervert tényleg vannak elvetemültek, akik kiszolgálónak nevezik, de hordozható számítógépnek még sehol sem hallottam a notebookot, laptopot, "notit", "kisgépet" emlegetni. Bár, most rákerestem, tényleg használják írásban, igaz a laptop alak kb. 20-szor gyakoribb. SyP 2008. október 31., 22:55 (CET)

táskagép? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2008. október 31., 22:57 (CET)
1997-2000 körül használta a szaksajtó... SyP 2008. október 31., 23:27 (CET)

A notebook főbb alkotórészei fejezet fölöslegesen részletezve...[szerkesztés]

Ez a fejezet fölöslegesen sok információt tartalmaz, a processzorokhoz pl. szertintem bőven elég pár friss vagy mértföldkövet felsorolni, mivel a processzorokról külön-külön is van szócikk (ill. értelmesen át kellene tenni külön szócikkbe, ha még nincs). A néhány processzor típus mellett ide még ilyenek kellenek, hogy: kis fogyasztás, felületszerelt-cserélhető, kis hőképződés, dinamikus buszszorzó. A kijelzőnél szintén sok a fölösleges információ.

Az angol változatban megfogalmazottak (4-5 sorban!) bőven elegendőek. Így az is elkerülhető, hogy évente valaki gyökeresen átírja, mert minden évben teljesen más processzorok vannak, mig a kis fogyasztás, kis méret stb. valószínűleg irányelv marad...

Kamarton Kiscsibe (rajz).png vita 2009. január 3., 12:17 (CET)