Ugrás a tartalomhoz

Vita:Látássérültek elemi rehabilitációja Magyarországon

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szalakóta 6 évvel ezelőtt

A cikk kész, átírtam. Szalakóta 2011. május 6., 22:13 (CEST)Válasz

A MAIA program egy vizuális rehabilitációs technika, amely segít a retina ép látóterületeinek erőssítésével egy új retinalis fókusz kialakításában ezáltal javítva a gyengén látó beteg látásának élességét.és minőségét.

A MAIA microperimetria egy világszínvonalú csúcstechnológia, amelynek segítségével egy csúcstechnológiás műszerrel lehet stimulálni a retinát a jobb látás elérése érdekében szemfenék meszesedés, göldhályog, tompalátás esetén

A mikroperimetria a szemészetben egy egyedülálló új módszer, amely a retina célzott funkcionális szenzitivitási vizsgálatára szolgál. A módszer megbízható és jól reprodukálható vizsgálatokat és gyakorló programokkal lehetővé teszi, hogy a macula területében a beteg által észlelt fényvillanások mérésével a retina érzékenységét a macula területében pontosan meghatározza.

'A látásrehabilitáció fontossága és lehetőségei nem kellően ismertek hazánkban, sem a lakosság, sem a szakemberek körében. A tapasztalat ugyanis az, hogy a látássérült, késve kap csak információt a látásrehabilitáció létéről, lehetőségeiről és jelentőségéről.'(Németh J) Bejelentkezés +36+205457940 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője ‎Alternativszemdr (vitalap | szerkesztései)

Ennek a MAIA programnak majd még utánanézek, és kevésbé reklámszerűen tárgyalom. Mert ez itt egy enciklopédia, és nem a reklám helye. Szalakóta vita 2017. október 27., 07:19 (CEST)Válasz