Vita:Kvintkör

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Classical music icon.svg Ez a szócikk témája miatt a Komolyzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Cvbncv (vita), értékelés dátuma: 2016. április 29.
Komolyzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kicsit kibővítettem, illetve töröltem a "kvartkört", ezt zenei szakszövegben nem használjuk, mert kvint fölfelé és kvint lefelé, a reláció is így logikus, a C csak a sor közepe, olyan, mint a 0 a számegyenesen. A + és - mindkét irányban azonos módon növekszik, mint a # és a b. Szerintem a hangolással kapcsolatos résznek igazán nincs itt keresnivalója, maximum valami hivatkozás szinten alul, mint kapcsolódó cikk pl. Ap1987 vita 2013. november 13., 23:39 (CET)

http://www.vittorio.wire.hu/cikk.php?i=a-kvintkor -ezt a képet szeretném felrakni,ha valaki megcsinalna vagy engedelyt szerezne örülnék.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Góra Zoltan (vitalap | szerkesztései) 2006. június 1., 18:18

Már bocsánat, de minek ide más engedélye? Magyar helyesírású ábra kellene, maga a kvintkör pedig közkincs, senkitől nem kell engedélyt kérni a felrakásához (de ne legyen Ces-dur, ha lehet--Linkoman 2006. június 1., 21:20 (CEST)

Amiket eddig kiraktam nem megfelelőek,bizonytalanságot okozhatnak a laikusoknak. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Góra Zoltan (vitalap | szerkesztései) 2006. június 3., 09:49