Vita:Kapitalizmus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd itt az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2007. március 12., 11:16 (CET)

A szócikk túlságosan marxista[szerkesztés]

Szerintem ez a szócikk túlságosan marxista beütésű lett, ami ma már nem egy uralkodó elmélet. Ezt mutatja a piacgazdaság átirányítása a kapitalizmus kifejezésre. A diagram szerintem vitatható semlegességű elméletet tükröz, és ezért a fő cikkből ki kell venni. Szükségesnek látom azon elméletek értelmezését is megjelentetni, amelyek nem kifejezetten a kapitalizmus megváltoztatásának céljával, hanem annak leírásával vagy megértésével foglalkoznak. --Adaniel 2007. április 15., 11:44 (CEST)

Nem uralkodó elmélet, de még mindig sok emberben fogalmazódik meg egy bizonyos kétely, mivel (el kell fogadni), a kapitalizmus csak egy átmeneti megoldás lehet, és nmem az imperializmus lesz a megoldás, ezért van/volt a cikknek egy kicsit "marxista beütése", mert a szerkesztők(k)ben is kicsit összezavardodtak, és akart bele tenni jót és rosszat, úgy látszik az utóbbiból és a kételyekből kicsit több lett:).

Lektor[szerkesztés]

Elsősorban a szakszra értem: tele van olyan kifejezésekkel, hogy "...az Unió szerint...", "...kellene lenni..."; ezek a nemtudást jelzik. Az Unió Stabilitási Paktuma világosan fogalmaz, ha már beleírjuk, legyen szabatos, pontos. (Szajci, közel se gyere ehhez a témához.) --Burumbátor Klub (szivar és konyak csak ismerősöknek) 2007. október 2., 13:18 (CEST)