Vita:Imrédy Béla

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mathae 14 évvel ezelőtt a(z) Andorka témában

AF, a zsidótörvények megalkotóiról indult sorozatodnak ezzel a részével ugyanaz a probléma mint tegnap a Bárdossyval [1]:

  • Megtudjuk belőle, milyen derék jó ember volt, éles elméjű, fegyelmezett, stb. (Hány lexikon írja le ezt még?)
  • A portréja ennek is jogsértő.
  • Természtesen őt is „légbőlkapott vádak alapján” ítéli el a népbíróság.
  • Ugyanakkor a gázos dolgok, valahogy megint kifelejtődtek.

A Bárdossynál is több órámba került amíg utánajártam a referenciáknak, most már jó lenne ha valaki más csinálná.

Múlt-kor[szerkesztés]

Barátai és ismerősei, ha hízelegni akartak neki, Savonarola hasonmásaként emlegették. S a vézna, görnyedt törzsön ülő hatalmas koponya, a démonikus, sárgásan sápadt arc, a sötét, hideg és gőgtől villogó szemek, a sasorr valóban emlékeztettek a máglyán elpusztult firenzei szerzetes-diktátorra. Az aszketikus külső mögött azonban egyetlen szenvedély, egyetlen éltető vágy honolt: a nietzschei "Will zur Macht", a hatalom óhajtása és sóvárgása.

Véletlenül nem egy Anti-antifinnugor írta ezt? Honnan szalajtották ezt a múlt-kor portált? Tényleg egy elmúlt korból. :-)

(Gubbubu)

Asszem Sipos Péter írta, Rubicon, 1996/10. Én is furcsálni szoktam, mikor egy politikus testalkata szerepel egy történelmi cikkben. nyenyec  2005. január 27., 19:25 (CET)Válasz

A testalkata (főleg ha nincs kép) nem feltétlenül negatívum. Én a kegyetlen szenvedélyre, a hatalom akarására céloztam. Régi, nagyon régi könyvekben lehet ilyeneket olvasni:

A lenyugvó Nap vörös fénye beragyogta Lenin (Kádár) elvtárs magas hpmlokát, intelligens arcát. Szeretett vezérünk él-hal a szivarokért, stzája sarkában mindig ott illatozik a szorgalmas kubai nép áldozatos munkájának egy-egy kiváló terméke. A sakkot is szereti, a legnagyobb szovjet sakknagymesterek is tisztelettel adóznak brilliáns játékstílusának. Éljen soká a mi szeretett vezérünk!

A kövér, potrohos Winston Churcill, akinek szája sarkában mindig hivalkodóan ott lóg a füstölgő szivar, a rabszolgasorban tartott kubai nép vérverejtékes fáradozásának elbitorolt gyümölcse, cinikusan vigyorogva számol be a haldokló angol kapitalizmus újabb rablásairól. Mint minden imperialista politikust, őt is a hatalom akarásának szűnni nem akaró akarása hajtja. Kopasz feje, sasorra egy keselyűé, karmos mancsai egy medvéé, mellyel megragadja a leigázott angol munkásosztály vérverejtékes munkáinak újabb gyümölcseit.

stb. Gubb

  • :)))

Egyébként meg asszem ennek is nekilátok...--Mathae V 2005. szeptember 20., 23:22 (CEST)Válasz

Kész[szerkesztés]

Szerintem. Lehet ellenőrizni. Kerüljön már le az a ronda tenyér onnan fentről, ha már annyi időt meg munkát feccöltem bele... a linkekért persze kösz annak, aki kigyűjtötte őket.--Mathae V 2005. szeptember 22., 23:59 (CEST)Válasz

Elolvastam, pár apró hibát javítottam. Szerintem jó lett, köszönjük, hogy ilyen kitartóan dolgoztál rajta. Hulljon le az SN jelzés! --DHanak :-V 2005. szeptember 23., 00:24 (CEST)Válasz
Rendben, én leveszem róla azt a csúnya táblát :) -- Serinde 2005. szeptember 23., 08:25 (CEST)Válasz

Andorka[szerkesztés]

"Ugyan a konzervatív, Kánya-féle vonal kivívta a németek ellenszenvét, szeptemberben megbeszélések kezdődtek Berlinben Keresztes-Fischer Lajos vezérkari főnök és Andorka Rudolf, a hírszerzés vezetője részvételével Csehszlovákia lehetséges megtámadásáról"

Rossz az Andorka Rudolf link, a szociológus Andorka nem volt a hírszerzés vezetője. Az édesapjáról van szó.

Javítva, köszönjük az észrevételt. Egyébként bátran szerkeszd át magad, ha legközelebb hasonló hibára bukkansz! – Μαθθαίος Δαμασκηνός Vita 2009. július 10., 14:13 (CEST)Válasz