Vita:Homokóraalkat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nem semleges nézőpont[szerkesztés]

Ez a homokórázás a fogyasztói társdalom és szépségipar egyik aranyborja, ami arra jó, hogy nők milliói érezzék magukat selejtesnek tőle. Aláhúztam a bevezető mondatot pontatlanként. A cikk ugyanis a pontosítás nélkül azt sugallja, hogy ez valami univerzális igazság, amely kortól, időtől, szemlélőtől függetlenül érvényes. Tessék mondani, akkor a willendorfi vénusz miért nem úgy néz ki, mint a cikkbeli rajz? A szépségideál koronként, kultúrkörönként, területenként változik, és még azon belül is meg kéne mondani, hogy KI tartja a legvonzóbbnak. Ugyanis a mondat véleményt fejez ki, a véleménynek meg kell legyen tulajdonosa. Enélkül ez alaptalan általánosítás. Rákattintottam a források között a Femina cikkére, hát az minden, csak nem forrás, főleg nem megbízható. Valami buta bulvárhír, aminek se forrása nincs megadva, se olyan szövege nincs, aminek alapján komolynak, megalapozottnak tekinthetnénk. Attól még nem forrás valami, hogy leírták! Ezt az egészet nagyon a helyére kéne tenni, plusz törölni belőle a tanácsadó rovatot, merthogy a Wikipédia nem ad tanácsokat. Ebben a formában jobb lett volna, ha nem születik meg ez a cikk, de ha már van, akkor használhatóvá kéne tenni. Biztos, hogy nincs ennek a nézőpontnak kritikája? Mert ha van, és nincs beleírva a cikkbe, az bizony az elfogult, nem semleges nézőpont iskolapéldája. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 9., 12:46 (CEST)

A szócikk nem nézőpontról szól. Hogyan vált ennyire félreérthetővé? Nem csak egy ember véleményét kérem. Weppigu vita 2018. október 11., 22:05 (CEST)

Nem nézőpontról szól, naná, hogy nem. De a Wikipédia:Semleges nézőpont irányelvnek meg kell felelnie. (A szakaszcímből kivettem a sablont, ott csak bajt csinál, és különben is ki van fejtve a cím alatt, hogy mit jelent.) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 11., 22:26 (CEST)