Vita:Hangvilla (hangkeltő eszköz)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Villanueva 9 évvel ezelőtt a(z) Kivágott részek témában

Kivágott részek[szerkesztés]

Elektromechanikus és elektronikus megoldások

Az Accutron egy elektromechanikus óra, mely 360 Hz–es alaphangot ad ki. Kvarcórákban 32,768 Hz-es frekvenciát használnak a kristályoszcillátorukban hangolási célra.

Orvosi és tudományos felhasználás

Rendszerint a C512-et alkalmazzák, mely 512 Hz frekvenciát használ hallás vizsgálathoz. C128 frekvenciát használnak a perifériális idegrendszer tesztelésére. Georg Friedrich Händel számára készített hangvilla szintén C512 hangzású volt.[1] Az alternatív medicinában is használatos a hangvilla technika (sonopunktúra, polaritásterápia).

Terápiás hangvillák

A hangvillák alkalmazása az ún. biorezonancia elvén alapul, miszerint minden anyag beleértve az emberi testet is – rendelkezik egy alapvető rezonanciával. Ha a szervezet rezonanciája szinkronban van az alapvető rezonanciával, akkor a szervezet egészségesnek mondható. Ha egy szerv megbetegszik, akkor ez az érték lecsökken. A hangok, hangrezgések meglepő hatást gyakorolnak az anyagra, ha annak az anyagnak a frekvenciáján szólalnak meg. Hasonlóképpen hatnak a hangok a sejtekre és azok atomjaira, ha az adott frekvenciaszintet tudjuk megszólaltatni. A biorezonancia kutatói erre az elméletre fektették a hangsúlyt, mikor feltérképezték a szervezet rezgéstartományát és meghatározták a hangvillák rezgésszámait.

Alapanyaga magnézium ötvözet, ennek köszönhető, hogy felhangolás után is megőrzi rezgését és annak pontosságát. Általában 128 Hz-től a 4096 Hz-ig hangolják.

A The International Lambdoma Research Institut kutatásai alapján, Barbara Hero fizikus közreműködésével kiszámolták, és hanggá konvertálták egyes bolygók keringési frekvenciáját, mellyel harmóniát tudunk teremteni a makro- és a mikrokozmosz között. Ezek alapján az alábbi meghatározások születtek.

Égitest: Nap. Rezgésszám: 126.22 Hz. Hatás: stimulálja a kreativitást, erősíti az önbizalmat és az önkifejezést. – Solar plexus

Bolygó: Merkúr. Rezgésszám: 141.27 Hz. Hatás: elősegíti az észlelést és a megértést, könnyíti a tanulást, javítja a kommunikációs készséget. – Torok-csakra

Bolygó: Föld. Rezgésszám: 194.18 Hz. Hatás: létezésünk alapját jelentő gondoskodó energia, elősegíti a földhöz való helyes kapcsolódásunkat. – Gyökér-csakra

Bolygó: Vénusz. Rezgésszám: 221.23 Hz. Hatás: társadalmi – kapcsolati stabilitás. – Homlok- csakra

Macska dorombolásának frekvenciája: Rezgésszám: 32 Hz. Hatás: nyugtatja az idegrendszert.

A terápiás célra készített hangvillák képesek stimulálni a test energiamezejét, ezzel gyógyulást eredményezve, úgy testi, mint szellemi szinten. A kezeléstől enyhülnek a feszültségek, javul a koncentráció és az agyi (jobb – bal féltekés) működés, optimalizálódik az idegrendszer és a nyirokrendszer, de nem elhanyagolható a hangrezgések fájdalomcsillapító hatása sem. Összegezve: a hangvillák rezgései segítik a jó közérzet és az egészség megtartását, illetve visszaszerzését.

Ezekhez nincs forrás és/vagy nem tartoznak szorosan a tárgyhoz. --Villanueva vita 2014. december 2., 14:43 (CET)Válasz

  1. The origin of the tuning fork - nih