Vita:Grencsó István

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bináris 15 évvel ezelőtt

Üdvözlet azoknak, akik letiltották a tartalmat!

Vajda Péter vagyok, Grencsó István felkérésére, neki segítségül raktam fel a rövid életrajzát. Grencsó István weblapját is én szerkesztem. Az eredeti szöveg, melyet némiképp átszerkesztettem, az interneten sokfelé megtalálható, ugyanis ez Grencsó István zenei önéletrajza. Mivel tőle külön önéletrajzot nem kaptam, hanem csak ezeket a lelőhelyeket jelölte meg, mint forrás, mint saját életének rövid zenei szakmai önéletrajzát, nem tudok mást tenni, mint ezt beírni ide. Nem tudom ez kinek a jogát sérti. Esetleg ha más szórendet, vagy más mondatokat írok, ugyanarról a tartalomról az megfelel annak a névtelennek, aki leszedte a tartalmat? Kérem írják meg mi az igény, hogy az eredeti helyen megjelenhessen Grencsó István néven, az önéletrajza. Átírom a szöveget teljesen, de a tartalom nem tud változni, hiszen itt egy ember önéletrajzáról van szó: a saját önéletrajzát szerette volna itt is megjeleníteni. Később további információkkal egészítem majd ki.

Várom mielőbbi válaszukat: vajdapéter dadapete@gmail.com

Nos, itt két dologról van szó: az önéletrajzról és a szerzői jogról.

  • A törlésre szerzői jogi probléma miatt került sor. Ezen úgy lehet legtisztábban segíteni, ha az eredeti oldalon megjelenik egy szöveg, amelyik kifejezetten engedélyezi a GFDL licenc alatti másolást. A másik lehetőség, hogy az eredeti honlapon látható webmesteri címről küldenek egy levelet a permissions-hu (kukac) wikimedia.org címre, amiben a közlést engedélyezik. Ezután a szöveg visszakerület.
  • A másik dolog az önéletrajz, ami már nem kizáró ok, és nem is kifejezetten tilos, de a Wikipédia:Önéletrajz lapon leírtak miatt nem is ajánlott, és elég szerencsétlen dolog. Ezen felül a szövegnek enciklopédikusnak is kell lennie, és megfelelni a Wikipéida tartalmi és formai követelményeinek (ebben már lehet segítséget kérni), különös tekintettel a szócikk alanyának nevezetességére a saját területén belül (amit én most nem tudok és nem is akarok elbírálni, csak megemlítem).

Bináris ide 2009. február 15., 22:41 (CET)Válasz