Vita:Gregor József Általános Iskola (Budapest)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mammer 16 évvel ezelőtt

azért ez így vicces: "A számítástechnikát az igazgató, Bella Tibor tanítja.", nem??– Mammer vita 2008. február 24., 17:35 (CET)Válasz

Nem mindenkinek, de néhány osztálynak igen, ugyanis ő is csak egy tanár, csak jobban félnek tőle a diákok... Egyébként is, ha már megtanulta, járt tanárképzőbe, hadd csinálja!


Az 1956-ban létrejött zenei tagozatnak semmi köze a Hősök terei vagy Gregor József általános iskolához. Ez az iskola egy FIÚ iskola volt, ahova csak FIÚK jártak tanulni. Volt egy iskola két utcával arrébb, a Rákosliget VIII. utcai LEÁNY iskola, szintén nagyon régi volt, ahova csak LÁNYOK jártak tanulni. Az 1956-ban megnyitott zenei tagozattal indult el az általános iskolai koedukált osztály, ami az akkori VIII. utcai leányiskolához tartozott. Nem mellékesen 1961-ben kezdtem ott tanulni én is, zenei tagozaton, ami mindig a "C" jelzést kapta. Ma már lebontották a régi épületet. De az "új" épületnek, ami a helyén épült az egyik (VIII. utca sarkán lévő) tartóoszlopán 2018-ban emléktáblát helyeztek el a régi zenei osztályba járó diákok. A Hősök terei általános iskola, mint fiú iskola önálló volt igazgatóval, és tanári karral. A VIII. utcai általános iskola, mint leány iskola önálló volt igazgatóval, és tanári karral. Ehhez a VIII. utcai leány iskolához tartozott még a IV. utca elején lévő épület, ahol régen két osztály volt még elhelyezve, valamint a Liget-soron lévő a Ferihegyi úttól a második épület, ahol szintén 2-3 osztály volt elhelyezve, valamint itt volt a napközi. A két iskola (nem tudom pontosan, de azt hiszem a "rendszerváltásig) egymástól független volt, és csak ezután lett összevonva. Amennyire tudom, a rendszerváltásig a Hősök terei iskolába csak fiúk tanultak, a VIII. utcai iskolába pedig csak lányok - kivéve az itteni zenei tagozatot, amelyik minden évben koedukált volt!

Papa1724 2019.06.16