Vita:Gibraltári alagút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
P train.svg Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

Szerintem kamu az egész, a linkek hibásak. Amúgy mi szerepe volna egy ilyen szócikknek?? misibacsi 2007. június 13., 20:55 (CEST)

Egy terv nem lehet kamu, legfeljebb soha nem valósul meg :) De egy terv is érdemel annyit, hogy legyen róla szócikk! Ettől vadabb tervek is vannak a Wikipédián! --b.zsolt 2007. június 13., 21:31 (CEST)

A vitatott link angolul: [1]--b.zsolt 2007. június 13., 21:37 (CEST)

A Transzatlanti Alagútra gondoltam, mint megalapozatlan tervre. Nem véletlen, hogy sem kormányszerv, sem tervező- vagy kivitelező-csoport nem áll mögötte. Vagyis egyik sem terv, mindkettő csupán vázlat, a vad ötlet szintjén mozognak, azokat mi értelme van leírni?
Nem tudom, hallottál-e már róla, hogy mi nem a Wikipédia (keress rá): például nem ötletek tárháza, nem saját kutatások gyűjteménye, nem fantazmagóriák közlőhelye stb.
Milyen vadabb tervekről van szerinted szócikk? Azokról tudom elképzelni, amik tervek maradtak ugyan, de felhasználták őket más, megvalósult munkáknál. misibacsi 2007. június 16., 20:43 (CEST)

Szerintem te meg se nézted a linket! Angolul oldalakon keresztül van írva! Jó, legyen kitörölve... De akkor rakd a törlési listákra a következőket is:

--b.zsolt 2007. június 16., 23:47 (CEST)

Az nem szempont, hogy a neten valahol oldalakat lehet olvasni valamiről. A Net elsősorban szeméttel van tele, tehát ezt figyelmen kívül lehet hagyni. Lényeges inkább, hogy hol és kik írnak valamiről. A felsorolt szócikkekkel nincs problémám, maradjanak, annak ellenére, hogy mindegyik elég fantasztikus ötlet. Az egyedüli, ami nekem szemet szúrt, a Transzatlanti Alagút, ami szerintem biztosan nem valósul meg a következő 50 évben, akkor meg minek írni róla?? (Ezzel az erővel minden, ma még elképzelhetetlen dologról lehetne szócikk, hiszen 100-500-1000 év múlva esetleg meg fog valósulni...). misibacsi 2007. június 17., 10:02 (CEST) Továbbra is kitartok amellett, hogy a linket nem nézted meg! Így kár is vitatkoznom. Talán egyszer valaki (lehet épp én) megírja a szócikket, akkor majd újra belinkelem ide, de addig is ezt a vitát feladom, nem vezet sehová... --b.zsolt 2007. június 17., 23:28 (CEST)