Vita:Federico Fellini

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Flag of Italy.svg Ez a szócikk témája miatt az Olaszország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Mathias (vita), értékelés dátuma: 2011. április 25.
Olaszországgal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd, mind itt, mind a CommonsTicker oldalon, az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2006. november 19., 19:21 (CET)

L'attore[szerkesztés]

Nem találtam nyomát se az IMDB-n, se az általam ismert Fellini-irodalomban, se a külfldi wikis oldalakon a "L'attore" című 1993-as Fellini-filmnek, ezért ezt a címet töröltem a filmográfiából. Sajnos nem tudtam előzőleg a címet beírt anonim szerkesztőnek írni, mert nem találom a vitalapját, az IP címére kattintva csupán egy speciális lap jön be ezzel az egy szerkesztésével. Tony64 2006. december 19., 14:12 (CET)

Alkotói válság[szerkesztés]

Ki és mi alapján döntötte el, hogy az Alkotói válság alcím alatt felsorolt filmek tényleg egy alkotói válságot jelképeznek? A 8 és ½ több díjat is elnyert ... – lacihobo citation needed 2008. február 2., 20:05 (CET)

A szöveg a Fellini-szakirodalom felhasználásával íródott, a forrásjegyzék a szócikk végén megtalálható, akárcsak a Nyolc és fél Fellinire vonatkozó díjainak felsorolása. Az alkotói válság meghatározás egyébként nem azt jelenti, hogy egy rendező egy ilyen periódusában kizárólag rossz filmeket csinál, inkább csak annyit, hogy új utakkal, új témákkal kísérletezik: az általam (is) idesorolt Fellini-Satyricon például szerintem zseniális film, bár általában nem tartják annak, és a Júlia és a szellemeknek is számos értéke van, noha általános megítélése nem túl pozitív. (Mindkettőről már írtam Wikipédia-szócikket, ahogyan a Nyolc és félről meg a többi Fellini-filmről is fogok, sőt majd az Édes élet szövegét is kibővítem, de a következő Fellini-témám A bikaborjak lesz.) Ha ismered a Fellini-szakirodalmat, nyilván tudod, hogy a Nyolc és fél egy személyes alkotói válság idején készült (Fellini eredetileg le is akarta mondani), ez az első filmes önvallomás, melynek főhőse, Guido szintén alkotói válságban van. Szóval szerintem semmi baj nincs a kifogásolt fejezetcímmel, egyszerűen nem kell egyenlőségjelet tenni az alkotói válság és a rossz filmek fogalmak közé. Filmfan vita 2008. február 2., 20:35 (CET)
Laikusként egy kicsit furcsán hangzik, de bízok a szakirodalomban. – lacihobo citation needed 2008. február 3., 11:53 (CET)