Vita:Falak (film)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt ZorróAszter 7 évvel ezelőtt a(z) Liska szerepeltetése témában
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Liska szerepeltetése[szerkesztés]

Kedves @Peadar:!
"Kieg a film alapján (bár olyan nincs, hogy egy színész se tudna eljátszani egy adott szerepet, de a rendező dönt, ki játsszon a filmben, akár egy civil is saját magát"
A történetet maga Kovács András mesélte a filmről szóló beszélgetésben. Azt nem mondta, kik voltak azok a színészek, akiket kipróbált, de reménytelenül rosszak voltak. Liska nem egy jó színész alkatra, és a hangjával is gondok voltak, azért nem akarta eredetileg őt szerepeltetni saját elmondása szerint.
– ZorróAszter vita 2017. március 26., 21:47 (CEST)Válasz

Én ezt elhiszem, nem ezzel volt a bajom, csak azzal a kifejezéssel, hogy nincs egyetlen színész se, aki eljátszhatta volna. Ha ez igaz lenne, az összes színész visszaadhatná a diplomáját, és szegre akaszthatná, nem is kéne többé színészeket képezni. Persze sok rendező amatőr szereplőkkel játszat el valamit, nem hivatásosokkal, az az ő döntése, hiszen az ő filmje, és néha tényleg jobban játszanak, mint egy profi, legfeljebb nem akart sokáig keresgélni, ha Liska volt a legalkalmasabb. Köszönet, hogy megcsináltad a szócikket. Érdekes, hogy tegnap épp elkaptam az M5-ön, régebben már láttam, de nem sokra emlékeztem belőle, most 2x is megnéztem. Te meg épp pár nappal korábban hoztad létre.Peadar vita 2017. március 26., 22:15 (CEST)Válasz

Húǃ Pedig én is megnéztem volna, ha tudom, hogy megy. Nekem csak VHS kazettán van meg, a lejátszóm meg döglődik.
De közben rájöttem, hogy egy fontos információ kimaradt valójában. Sokszor előfordul, hogy ami nekem egyértelmű, azt elfelejtem leírni. Most is ez történt. Nevezetesen, hogy amit Liska mond, az nem Kovács András forgatókönyvének a szövege, hanem a saját maga által megfogalmazott szöveg. Onnan került a forgatókönyvbe és a filmbe.
– ZorróAszter vita 2017. március 26., 22:39 (CEST)Válasz

VHS-t még én is szoktam nézni, de sajnos, nem tudom elküldeni most neked az enyémet. :) Bár nekem 5 éve elromlott, a kép mindig zavarossá vált, de én megjavíttattam, lehet, nálad is csak annyi a baj, hogy ki kell tisztíttatni, mert sok por rakódott le benne, az meg nem is kerül sokba. A NAVA-n meg lehet nézni a filmet, igaz, regisztráció szükséges. Az egyetemek, ill. könyvtárak rendelkeznek jogosultsággal, így ott meg lehet nézni a filmet:

http://nava.hu/id/2232198/

A wikinek az az előnye, hogy bármikor javítható, így azt könnyen megteheted. De ha jól figyeltem, és Liska részben önmagát játszotta, vagy még sem, hiszen Tibornak v. Tamásnak szólították, akkor ezt is be kéne írni, viszont egykori miniszternek címezték, ő viszont nem volt az, ha jól tudom, de ezt azért még egyszer ellenőrizni kéne.Peadar vita 2017. március 26., 23:01 (CEST)Válasz

Köszi. Én azt vettem ki Kovács András szavaiból, hogy a gazdasági mechanizmusra vonatkozóan több szöveget is megbeszélt Liskával (érdekes lenne tudni, kikkel még) ami más szereplők szövegébe került be. És igen, Liska vendégként viszont nem önmagát játssza el, hanem egy önmagához hasonló gondolkodású állami vezetőt. Talán minisztériumi osztályvezetőt. És tényleg emlékszem, hogy Ambrus monológban említi, hogy korábban, nyilván még a Rákosi rendszerben miniszter volt de megbukott.
Akkor ezt még majd hozzáírom egy-két szó kiegészítéssel. – ZorróAszter vita 2017. március 27., 17:41 (CEST)Válasz

Hűǃ Most hogy ez eszembe jutott, az is beugrott, hogy Szilágyi Tibor nem a magyar követség kulturális attaséját alakította? Aki meghívja Benkőt a követségre valami vetítésre, ahová elviszi magával Lendvait? – ZorróAszter vita 2017. március 27., 17:49 (CEST)Válasz