Vita:Cseszneky Benedek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallor 10 hónappal ezelőtt a(z) Források témában

Források[szerkesztés]

Sajnos a források alapján nehéz visszaigazolni az állításokat, erős a gyanúm, hogy ez saját kutatás.
Az a forrás, hogy "Szlovák Nemzeti Levéltár" nyilván teljesen komolytalan, ennyi erővel lehetne olyat is írni, hogy a "FSZEK budapesti könyvtárhálózata".
A "Sankó L.: A csallóközi nemesi közbirtokosság" és a "Šľachta bratislavskej stolice" kiadványokhoz nem fértem hozzá, de ha bele is tudnék nézni ezekbe a könyvekbe(?), oldalszám jelölése nélkül nem is lenne egyszerű. (A Sankó L.-ről egy utalást találtam, hogy az egy kézirat.)
A "Győr vármegye nemesi közgyűlési és törvénykezési jegyzőkönyveinek regesztái" kiadvány általam ellenőrzött kötetében nem szerepel a neve, sem a Cseszneky család. Ez egyébként egy többkötetes kiadvány, a szócikkben említett 1643 ebben a (IV.) kötetben keresendő, de kötetszám és oldalszám feltüntetése nélkül megintcsak nehéz, mindenesetre a IV.-ben nincs szó róluk.
A "Cseszneky család" egy feltehetően magán csalládfakutató oldal lehet, de sem a készítő, de a források nincsenek feltüntetve. Ettől még igaz lehet, amit ott írnak, de ellenőrizhetetlen saját kutatás. Amit viszont ott találtam, az pont nem szerepel a cikkben. Összességében cikk egyetlen állítását sem tudtam ellenőrizni. Pallor vita 2023. június 13., 11:13 (CEST)Válasz