Vita:Cserkészkerületek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Egyesek szerint a jelenlegi cserkészkerületek nem a vármegyékhez, hanem az 1938-as tankerületek (és egyben mozgósítási körzetek) határaihoz igazodnak. Jómagam több cserkészforrásból is ezt hallottam, míg a vármegyés változattal itt találkoztam először. Milyen forrásban lehet utánanézni a vármegyerendszerhez való igazodásnak? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dzsi (vitalap | szerkesztései)

Én is ezt hallottam, de a korabeli megyehatárokat megvizsgálva arra a meggyőződésre jutottam, hogy azok a körzetek valószínűleg a vármegyéken (és a k. e. e. vármegyéken) alapultak. Szerinted nem? – Sirszalhasogato vita 2010. január 6., 14:38 (CET)

Bármelyik is legyen igaz, a cikknek lehetőség szerint nem mendemondákon vagy saját kutatáson (lásd WP:SAJÁT) kellene alapulnia, hanem forrásokon. A legjobb az lenne, ha valaki fel tudna kutatni valamilyen forrást (Van az a kék könyv a cserkészet történetéről, vagy MCS, Zászlónk stb. aktuális számai stb.), ahol ez konkrétan le van írva, és akkor biztonsággal állíthatnánk. – Antissimo vita 2010. január 6., 15:39 (CET)

A cikk nem követte a 2013-as változásokat. A szövetség új szabályzatai megváltoztatták a kerületi beosztást. Ennek megfelelően a szócikket kijavítottam, az új szabályzatokat lehivatkoztam, interneten elérhető verziójukat belinkeltem. A korábbi beosztás (melyről a beszélgetés itt folyt) a tankerületek szerint készült, erre a megfelelő forrást meg fogom keresni s belinkelem. De ez nem mendemonda, hanem tényleg így volt. A vármegyés beosztást én is itt hallottam/olvastam először (az MCSSZ kerületi szintű vezetője vagyok, szóval úgy gondolom, hiteles információval rendelkezem, de a forrást előkerítem) Khronosz vita 2013. december 18., 11:41 (CET)