Vita:Canterburyi Szent Anzelm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Conversation-saints 01.jpg Ez a szócikk témája miatt a Középkorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Hkoala (vita), értékelés dátuma: 2008. március 31.
Középkori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A többi cikkben "Canterbury Anzelm" vagy "Canterbury Szent Anzelm" néven hivatkoznak rá. Nem tudom, hogy melyik a helyes alak; ha átmozgatni nem kell, akkor legalább redirect legyen a többiről. --Hkoala 2006. szeptember 10., 08:01 (CEST)

Mivel már van egy Canterburyi Szent Anzelm istenérve című szócikkünk, a második lehetőségre mozgatom át és csinálok mág egy átirányítást a Canterbury Anzelmről. Lily15 2006. szeptember 10., 08:44 (CEST)

A probléma azóta megoldva, a magyar helyesírás akadémiai szabályai szerint az y-nal végződő helynevek i-képzős változata kap i-t, amit egybe kell írni, ha az y 'i' hangértékben szerepel, mint pl. a Canterburynél. Tehát: "canterburyi". Egy csomó hazai irodalomban régebben (és néha manapság is) bizonytalankodnak ezügyben, de ez senkit se tévesszen meg! :o) Bennó 2007. január 14., 22:30 (CET)

Anzelm érvének a cáfolata[szerkesztés]

Egyre több helyen találkozom szerte a neten Anzelm érvének a végleges cáfolatával. Sokan olvassák és sokakra van hatással. Ma például a Nem hiszem, hogy sokáig el lehetne kerülni a szócikkben való megemlítését, mert ha nem tesszük, maga a Wikipédia lesz nem is kissé ódivatú és konzervatív. 42Élet 2006. december 31., 17:52 (CET) (= IGe zoknibábjának hozzászólása)

A cáfolatod meg lett cáfolva (ld. Vita:Canterburyi Szent Anzelm istenérve), azaz be van bizonyítva, hogy kategóriahibán alapult. Helyedben gyorsan töröltetném mindenünnen ahová feltetted!--Immanuel 2006. december 31., 21:44 (CET)