Vita:Busz (informatika)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt KeFe 17 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. június 14.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Nem kívánok belenyúlni a cikkedbe, mert így ahogy van nagyon is jónak tartom. Csupán jelezni szeretném, hogy hol vannak azok a pontok, amit javaslok alkalmazni. Ne értsd félre ez nem kötelező, ha Te nem értesz ezzel egyet, vedd úgy hogy nem is szóltam:

Az első mondatot én így írtam volna le:

A busz a számítógépnek olyan része, (alrendszere), amely vezetékek, kábelek, (vezeték-kötegek) segítségével teszi lehetővé, az adatok, vagy tápfeszültségek továbbítását a számítógép felépítményeken (architektura) belül, vagy számítógépek, illetve a számítógép és a perifériák (külső egységek) között.

A továbbiakban is, (bár ez a szócikk bővűlését jelenti), az idegen szavak, de főleg a számítástechnikában használatos kifejezéseket, zárójelben ( ) értelmezném. Természetesen nem kell minden szakkifejezést zárójelnek követnie, csak az első előfordulásakor. Ugyan ezt alkalmazom, amikor ugyan magyarul írom ki, de utalni szeretnék, a szakmában használatos, idegen kifejezésre. Hiszen majd a továbbiakban erről is cikket kívánsz írni. Tudom, amit javaslok nem nagy dolog, még csak nem is stílus, de a kezdők könnyebben megérthetik. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. március 31., 10:40 (CEST)Válasz