Vita:Bináris prefixum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2013. május 9.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A szócikket teljes tartalmában átírtam, néhány részletet a korábbi tartalomból átvettem. A cikk témája a szakmámhoz tartozik, és alapos kutatást végeztem a források megtalálására azokhoz a tényekhez is, amelyeket magamtól is ismertem.

Az eredeti tartalommal az volt a problémám, hogy kizárólag a hatályos szabályt tárgyalta, de csak szokásként, és nem tett említést a használatára kötelező előírásokról. Ezenkívül nem tükrözte azt a kettősséget, amely a szakmában az új szabványt fogadta. Bőséges történelmi felvezetést is összegyűjtöttem, valamint a jelen szabvány továbbfejlesztésére utaló jeleket is tárgyalom.

Ez az első igazán komoly munkám a WP-ban. Épp ezért kérlek, hogy ha komolyabb változtatnivalót találsz, engedd meg, hogy én végezzem el a javítást, részben azért is, hogy tanulhassak a felmerülő igényekből. A javaslataidat, bírálatodat ezen a vitalapon is elhelyezheted, én mindenképpen jelét fogom hagyni, hogy megtaláltam, de természetesen a saját vitalapomon is megtalálsz. Ha véletlenül valami jó észrevételed támadna a cikkről, akkor hidd el, annak is tudok örülni.

Üdv: Orion 8 vita 2009. május 13., 02:03 (CEST)[válasz]