Vita:Bicske–Székesfehérvár-vasútvonal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Balzska112 8 évvel ezelőtt a(z) Megnyithatatlan források témában
Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Háttér[szerkesztés]

Az Indóház Magazin 2009. márciusi száma 6 oldalon át foglalkozik a témával. A km számozást az itt szereplő utolsó menetrend; ill. (a leágazások esetén) digitális térképen történő méregetéssel pótoltam.
Az utolsó menetrenden a vonal száma 36-os... VillanyGabi vita 2009. március 9., 19:41 (CET)Válasz

Feltámadhat-e egy meghalt vasútvonal?[szerkesztés]

Eredeti hely: [1] A szöveg az NKH ügyiratának másolata. Azért teszem ide, mert később föl szeretném használni, de az NKH oldaláról egy adott idő után lekerülnek a hirdetmények.

A létesítmény rövid leírása: Bicske – Lovasberény – Székesfehérvár korábban megszüntetésre került vasútvonal, Bicske – Alcsútdoboz közötti vonalszakaszának rehabilitációja. A beruházás I. ütemében a Bicske vasútállomáshoz tartozó HM sajátcélú vágány és az Alcsútdobozi Arborétum közötti vasúti pálya, 43+50,68 – 100+74,48 szelvények közötti vonalszakasza épül meg, közel 6 km hosszon. A megépült vonalszakasz a II. ütemben fog csatlakozni Bicske állomáshoz. A helyreállítandó vonalszakaszon Felcsút állomáson kívül 2 új állomás épül, a Puskás Akadémia- és az Alcsútdobozi Arborétum állomások.

A vasútvonal tervezett szakasza egyvágányú, 5,724 km hosszú vonalszakasz, mely 3 állomást foglal magában. A vonalszakasz vasúti járműveinek műszaki karbantartására üzemi csarnok is létesül, Felcsút állomáson. Magassági vonalvezetése dombvidéki jellegű, maximális 11,8 ‰-es emelkedéssel. A pálya nyomvonalvezetésének tervezett geometriája szerint 40-60 km/h sebességre és 210 kN tengelyterhelésre lesz alkalmas. A jelenleg megvalósuló turisztikai célú „nosztalgia vonat” engedélyezett legnagyobb sebessége: 25 km/h lesz. Az engedélyezéshez benyújtott tervdokumentáció a vágányok megépítését, műtárgyak- és a meglévő biztosítóberendezés felújítását, védelmi berendezés telepítését, és térvilágításának kiépítését tartalmazza. A rehabilitáció elsősorban turisztikai célt szolgáló „nosztalgia vasút” létesítése időszakos jelleggel, mely Bicske állomás – Felcsút, Puskás Akadémia állomás – Felcsút állomás – Alcsútdobozi Arborétum állomás között fog közlekedni. A beruházás célja, a térségben kiépült, illetve kiépülő turisztikai- és sportcentrumok, szórakoztató központok összekötése. A vasútvonalon a közlekedés motorvonattal lesz biztosítva. A felépítmény tervezett kialakítása 54-es rendszerű sínekkel, egyenesben hézagnélküli, ívekben hevederes illesztésű, betonaljakon osztott leerősítéssel, zúzottkő ágyazatban történik. A megépülő állomások utasperonjainak használható hossza 100 m, magassága a sínkoronaszint felett 30 cm-re tervezett.

Beroesz 2012. augusztus 22., 19:45 (CEST)Válasz

Megnyithatatlan források[szerkesztés]

Kettő forrást nem lehet megnyitni. http://www.sin-ter.hu/topic.php?id=986 Balzska112 vita 2016. május 1., 14:59 (CEST)Válasz

http://www.sin-ter.hu/topic.php?id=972 Balzska112 vita 2016. május 1., 15:01 (CEST)Válasz

http://gulper.hu/vonat/v04/v0404.htm Balzska112 vita 2016. május 1., 15:01 (CEST)Válasz

http://www.nkh.gov.hu/Hirdetmenyek/vasut/vf_hirdetmeny/VF%20hirdetmenyek/UVF_VF_5599_2_2012.pdf Balzska112 vita 2016. május 1., 15:02 (CEST)Válasz