Vita:Aranyhal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fish icon.svg Ez a szócikk témája miatt a Állatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kontos (vita), értékelés dátuma: 2009. augusztus 23.
Halakkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Nem copypaste ez? Pl. a "legvaribilisebb" szót vélhetően még egyikünk sem írta le, pedig ebben a szócikkben annyira nélkülözhetetlen, mint aranyhalnak az akvárium (mekkora? megtudjuk a cikkből: nagy, tehát nem kicsi.)--Lexi vita 2008. május 21., 12:23 (CEST)

Nem hiszem, mert tele van ehlyesírási hibával. Talán a könyvből lett beírva. Át kell fogalmazni néhány helyen. – Aprocsillag.jpg Zimmy Há mér? Mér? Nem? De! 2008. május 21., 14:43 (CEST)

Tomolyka eddig cikkben elrejtett véleménye[szerkesztés]

Hát ilyen nincs.:-DDDDD - ez elképesztő tudálékos és semmitmondó szánalmas próbálkozás... Akkor leírom tisztán és világosan: Ázsiában két külön ezüstkárász faj létezik. Az egyik az C. auratus a másik a C. gibelio. E két fajnak semmi köze sincs egymáshoz, illetve dehogynem, - egy őstől származik mind a két faj, több mint húszmillió éve történt a genom szétválása. Egyedül a C. auratus-nak van sok alfaja, míg a C. gibelio-nak pusztán csak egy alfaja létezik. A C. auratus-nak a sok alfaja közül az egyiket úgy nevezik: Carassius auratus auratus, - ez-az aranyhal. A többi alfaja viszont nem az! Nekik semmi közük sincs az aranyhalhoz, ezek pusztán további alfajai a C. auratus ezüstkárász fajnak. Az aranyhal rendszertani neve C. auratus auratus. Tiszta? User:tomolyka