Vita:Albert Viktor clarence-i és avondale-i herceg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a LMBT-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
A sablon nem jelenti azt, hogy a személy, akiről a szócikk szól, LMBT lenne, mindössze annyit, hogy a szócikkben az LMBT emberek szempontjából releváns információ szerepel vagy kellene szerepeljen.
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Tdombos (vita), értékelés dátuma: 2017. április 13.
LMBT-témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Javaslom a lap címének megváltoztatását.

Az angolban a prince három értelemben használatos: uralkodó herceg, pl. Prince of Monaco, Prince of Liechtenstein; a walesi herceg (The Prince of Wales), ami tkp. eredetileg szintén uralkodó herceg, ma azonban az egyetlen főrend (peer) prince; illetve a királyi hercegek címe (Prince of the United Kingdom), amit azonban csak simán a keresztnév előtt használnak. Ha a királyi herceg az uralkodó gyermeke, akkor területi dezignáció nélkül, viszont határozott névelővel: The Prince Charles, The Prince Andrew, The Princess Margaret. Ha unoka vagy más leszármazott, akkor névelő nélkül, ám a szülő(!) rangja részét képező területi dezignációval. Így pl. a walesi herceg minden gyermeke "of Wales" lesz, pl. Prince Harry of Wales. A yorki herceg (The Prince Andrew, Duke of York) gyermeke hasonlóképpen Princess Eugenie of York. Vilmos (Prince William of Wales, Duke of Cambridge) fia pedig így Prince George of Cambridge.

Albert Viktor sosem volt walesi herceg (Prince of Wales), csupán apja miatt hivatalos nevében szerepelt az "of Wales" megjelölés. Ami nem használtak, miután saját jogán főrend-herceg lett (Duke of Clarence and Avondale). Fentiek miatt az "András yorki herceg" mintájára "Albert Viktor clarence-i és avondale-i herceg" lenne a helyes.