Vita:A Földközi-tenger állatfajainak listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 2 évvel ezelőtt a(z) Feljavítóba helyezés oka témában

Feljavítóba helyezés oka[szerkesztés]

Ez a lista átesett egy törlési megbeszélésen, ahol voltak érvek a megmaradása mellett: maga a lista véges, a kategóriával szemben a meg nem írt szócikkek is szerepelnek rajta, így jobb áttekintést nyújt annál.
A törlésre vonatkozó érvek ugyanakkor rámutattak több hibájára is, melyeket érdemes e feljavítás keretében megoldani. Így mindenekelőtt azt, hogy a lista bár véges, de nagyságrendileg 17 ezer tételből áll, ezek mindegyikének feltüntetése azonban kezelhetetlenné tenné a lapot. Ki kell tehát alakítani egy koncepciót, hogy e 17 ezer tétel mely részei szerepeljenek a listában, s melyek ne. Szintén észrevétel volt, hogy a nevek írásmódja elavult lehet, illetve téves a besorolásuk, ezeket tehát ellenőrizni kell. Jelenleg négyféle színűek a linkek: kékek, pirosak, zöldek és feketék (linktelenek). Fekete akkor szokott lenni, ha valami nem nevezetes és nem akarjuk linkelni, de itt feltehetően nem erről lehet szó, hanem csak valamiért nem linkelődtek egyes tételek. Át kell nézni tehát a fekete tételeket, és megfelelő címre linkelni. Át kell nézni a zöld linkeket is, és javítani azokat, hogy a helyes szócikk címre mutassanak (vagy ha a linkben használt névváltozat a helyes, akkor a szócikket átnevezni). Jelenleg 256 tételt tartalmaz a lista a 17 ezerből. Feltehetően több is szerepelhetne a listában, de valamiért félbemaradt a gyűjtés - nekem a 256 kevésnek tűnik, de amíg nincs körülírva a gyűjtési koncepció, addig nem tudni, hogy miért csak ennyi. A képeket és a szöveget olvasható formában volna érdemes rendezni.
Azt gondolom ez a lista tipikusan az, ami félbehagyva nem sokat segít. Azonban ha elkészül egy teljes változat, akkor valóban hasznos lehet pl. az írásmódot, a taxonok magyar neveit illetően. Ha félbemarad, akkor csak a kérdések maradnak, hogy ez vagy az miért nem így íródik hanem úgy, vagy miért nem szerepel benne stb. Ha a lista annyira feljavul, hogy kész, akkor kimehet a fő névtérbe. Palotabarát vita 2021. június 20., 23:36 (CEST)Válasz