Ugrás a tartalomhoz

Vita:1956 előzmények és megtorlás

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szilas 7 évvel ezelőtt a(z) A törlési megbeszélés eredménye: törölve témában

Elnézést kerek, a cikk "1956 előzmények és megtorlások" valóban a blogomból származott átdolgozás (Kehrer Károly blogja s én tettem fel a Wikipédiára.) ami alapvető változtatásokkal lett elmentve a Wikipédián semleges formában és a szöveget hitelesítő számos hivatkozásával. Egyet értek néhány hivatkozás nem kattintható, de nem értem miért nem amikor a többi vonatkozás azonnal felhozza a vonatkozó dokumentumokat.

A megjegyzés, hogy "lényegtelen" dolgokra hívja fel a figyelmet meglepett. A bevezetés a 20.század tragédiait ismerteti majd az egyik legnagyobb diákszervezkedés történetet mutatja be s a megtorlást egy kádárista rákosista perben 1959-ben ahol két felnőttet koholt vádak alapján ítéletek 8 és 11 ev börtön büntetésre s a gyerekek is hosszú éveket töltöttek a börtönökben.

A "lényegtelen" megjegyzés annál is inkább meglepő mert ugyanakkor számos valós tények nélküli önéletrajz található a magyar Wikipédiában.

A cikk eredetileg 56 alkalmából az USA kongresszus külügyi bizottsága szamara íródott s szükséges volt az összefüggések érthetősége érdekében a rövid történeti áttekintés.

Tisztelettel Károly Kehrer Felkértem a mentori segítséget s cikk féltöltésre került. Köszönöm – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kehrer karoly (vitalap | szerkesztései) 2016. november 20., 16:08‎

A törlési megbeszélés eredménye: törölve[szerkesztés]

a 2016 novemberében lefolytatott törlési megbeszélés eredményeképpen.Szilas vita 2016. november 25., 07:54 (CET)Válasz