Vita:Újjászületés (kereszténység)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Véleményem szerint a beszúrt "Az újjászületés és keresztség viszonya" egy egyéni értelmezés, több vitatható megjegyzéssel. (Inkább egy "igehirdetés", mint egy tárgyilagos szócikk része.) Nem tartom indokoltnak, hogy az "felnőttkori keresztséget használó közösségek" hivatkozás egy vitafórumra vigyen, hiszen ez nem képviseli és nem azonos a címszóval. Ezért javaslom a hozzájárulónak vagy a szupervizoroknak a tárgyilagos átalakítást vagy eltávolítást.

A "Megjegyzések az újjászületés és keresztségben használatos szóképekről", ahogy már a címe is tartalmazza, egyéni megjegyzéseket tartalmaz. Ezeknek legfeljebb a vitalapon lehet helye. Több fogalmat összesűrít ezen a helyen, amik esetleg az adott szóhoz tartozó szócikken, vagy (egyéni véleményként) inkább annak vitalapján helyezkedhetnének el.

Ezért javaslom ennek a résznek az eltávolítását a hozzájáruló vagy a szupervizorok által.

Géza

Nem tudom ... csak futólag olvastam végig, de törölni szerintem azért túlzás. Nem tudod megbeszélni ÁrpádGáborral? Telitalálat Felügyelő 2005. július 7., 11:50 (CEST)

Szöveget törölni általában nem szerencsés - nem valószínű, hogy egy ilyen hosszú szövegben ne lenne semmi használható. A tárgyilagos átalakításra pedig jelenleg te vagy a legjobb jelölt :-) Próbáld meg minden állításhoz odaírni (ha kell, ÁrpádGáborral együttműködve), hogy melyik közösségnek vagy milyen jelentősebb személynek a nézete. A fórumos dologban teljesen igazad van, ki is vettem. --TG® 2005. július 7., 12:08 (CEST)

Köszönöm a tanácsot: ha kell, tényleg meg fogom vele beszélni, ill. kiegészítem a saját megjegyzéseimmel. Most átraktam egy másik szócikkbe: "Vélemények az újjászületésről". Ez szerintem korrekt megoldás: pontosabb a tartalom megjelölése, és nem töröltem belőle semmit - akit érdekel, meg tudja nézni. Géza