Vita:Óbudai-sziget

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kabóca 15 évvel ezelőtt a(z) Brrrr... témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Budapest témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Földrajzi témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Kivágtam egy szöveget, mert valószínűleg emiatt került rá az undok "nincsforrás" sablon.

"== A sziget jövője == A jövőben nagy beruházás várható (2007-től). Ez az Álomsziget beruházóhoz fűződik. A beépítendő terület a teljes sziget mindössze 22 %-át (32 ha) érinti.

Tervek:

Az úgynevezett Kis-sziget középső részére - ahol ma a Dokk nevű szórakozóhely mellett többek között ruházati, grafikai és filmipari cégek telephelyi találhatók - múzeumot, színházakat és egyéb kulturális, valamint szórakoztató létesítményeket terveznek. A Kis-sziget déli csúcsát - az Árpád-híd pillérétől délre lévő részt - érdemben nem érintenék a változások, annál inkább az úgynevezett Nagy-szigetet, ahová a 300 ezer négyzetméternyi fejlesztések zömét tervezik.

Ezen a területen jelenleg főként zöldterület, valamint egy lovarda, néhány étterem és szórakozóhely van. Itt szállodák és apartmanhotelek épülnének, továbbá egy 3500 fős kongresszusi központ, egy kiállítóterem és egy kaszinó. A tervek szerint a szigeten összesen több mint 210 ezer négyzetméternyi különféle szállodaépület készülne el, a kaszinó csaknem 30 ezer négyzetméteres, a kongresszusi központ 60 ezer négyzetméteres lenne.

Tervbe van véve egy alagút is a Bogdáni út folytatásaként a könnyebb és gyorsabb bejutás érdekében. A fejlesztéssel párhuzamosan, a Régészeti Hatóság szigorú előírásainak betartása és felügyelete mellett feltárják a Hadrianus-palota emlékeit. A Hadrianus-palota feltárandó emlékei mellé múzeumot terveznek, amely méltán vonzza a látogatókat majd Óbudára. A Hajógyár műemlékeinek rekonstrukciója érinteni fogja a Széchenyi István által alapított Első Dunai Gőzhajózási Társaság épületét is. A szigeten lévő valamennyi műemlékként nyilvántartott épület megőrzésre kerül és az odalátogatók élővé teszik az új funkcióval kibővített hajdani gyári épületeket.

A Civil Szervezetekkel együttműködve születhet meg majd a pontos terv, melynek elemei között helyet kapnak biztonságos és korszerű játszóterek, szökőkutakkal tűzdelt sétautak, futópálya, kutyafuttatók."--Lexi vita 2008. március 23., 15:27 (CET)Válasz



"Óbudától 70-80 m széles Duna-ág választja el" Ezt ki találta ki? Maximum 20-25 méter

Brrrr...[szerkesztés]

Ezt a szócikket jó lenne, ha átolvasnánk, tennénk bele egy-két hivatkozást, javítanánk. Az Álomsziogetről és Hadrianus palotájáról is jó lenne írni!

Néhány lehetséges forrás: [1], [2]!, [3].

Egy fejezetet átírtam magyarról magyarra, most nincs több időm, hátha valaki... Kabóca vita 2008. május 29., 16:30 (CEST)Válasz