Visszajárók

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Visszajárók
(Les Revenants)
A sorozat főcíme
A sorozat főcíme
Műfaj
 • supernatural drama
 • horrorirodalom
 • mystery fiction

Alkotó Fabrice Gobert
Rendező Fabrice Gobert (1-4. és 8. epizód) és Frédéric Mermoud (5-8. epizód)
Főszereplő Anne Consigny
Zeneszerző Mogwai

Szlogen Le passé a décidé de refaire surface.
A múlt úgy döntött, hogy újból felszínre tör.
Ország  Franciaország
Nyelv francia
Évadok 2
Epizódok 16
Gyártás
Producer Caroline Benjo, Jimmy Desmarais, Haut et Court, Canal+
Részenkénti játékidő 52 perc
Sugárzás
Eredeti adó Canal+
Eredeti sugárzás kezdete 2012
Első magyar adó Viasat3
Magyar sugárzás kezdete 2013
Korhatár 15
További információk

A Visszajárók (amely a francia cím fordítása Les Revenants, kiejtve /leʁəv(ə)'nɑ̃/ lérövnan) című sorozat egy televízióban sugárzott, francia dráma- és thrillersorozat. A szériát Fabrice Gobert alkotta. A sorozatot Franciaországban a Canal+, Belgiumban a BeTV és Svédországban az SVT sugározza.[1] Magyarországon a Viasat3 tévécsatorna kezdte vetíteni 2013-ban.

Az első évad 8 részből áll. Ez a 2004-es They Came Back című film adaptációja. A 2. évadot 2014-ben fogják először vetíteni.[2]

Történet[szerkesztés]

A sorozat egy kis hegyi városban játszódik, ahol több éve meghalt emberek kelnek újra életre, fizikai értelemben is: Camille, egy tinédzser leány, aki 2008-ban egy autóbusz-baleset egyik áldozata lett; Simon, egy 2002-ben öngyilkosságot elkövetett fiatalember; Victor, egy kisgyermek, akit betörők öltek meg 1977-ben; Serge, egy sorozatgyilkos, akit a bátyja ölt meg 2005-ben. A sorozat arról szól, hogy ezek az emberek valamint közeli hozzátartozóik hogyan tudnak megbirkózni azokkal a nehézségekkel, amit a feltámadás okoz. Közben a városban furcsa dolgok történnek: áramkimaradások, csökkenő vízszint a duzzasztóban, sebhelyek megjelenése mind élőkön, mind holtakon…[3]

Epizódok[szerkesztés]

 1. Camille
 2. Simon
 3. Victor
 4. Julie
 5. Serge és Toni
 6. Lucy
 7. Adèle
 8. A sereg

Szereposztás[szerkesztés]

Szerep Színész Szerep leírása[1]
Claire Anne Consigny Camille és Léna édesanyja, aki elvált korábbi férjétől Jérôme-tól, miután Camille meghalt. Később Pierre-rel kezdett járni.
Camille Yara Pilartz Léna ikertestvére, egy 15 éves lány, aki meghalt egy autóbusz-balesetben 4 évvel ezelőtt.
Léna Jenna Thiam Camille ikertestvére, most 4 évvel idősebb, mint a testvére.
Adèle Clotilde Hesme Fiatal anya, aki épp aznap vette volna el Simont 10 éve, amikor ő meghalt. A lánya, Chloé, Simon halála után született. Thomas-val él együtt, akivel előreláthatólag nemsokára házasodni fog.
Julie Céline Sallette Ápolónő, akit a sorozatgyilkos Serge támadott meg 7 évvel ezelőtt, de túlélte. A támadás előtt Laure párja volt, de utána különváltak útjaik és azóta is távolságot tartanak. Védelmébe veszi azt a kisfiút, aki elkezdi őt követni, de mivel nem beszél, Julie nevezi el Victornak.
Simon Pierre Perrier Egy 23 éves férfi, aki feleségül akarta venni Adèlet halála előtt tíz évvel ezelőtt. Bár azt mondták, hogy öngyilkos lett, ő a kétségei, mert ő nem tudta, hogy emlékszik a mentális állapotot, ami akár a halálát.
Jérôme Frédéric Pierrot Camille és Léna édesapja
Jean-François atya Jérôme Kircher A plébános.
Victor Swann Nambotin Egy kisgyermek, akit betörők öltek meg 1977-ben. Miután visszatért Julie befogadja.
Thomas Samir Guesmi A helyi csendőrség kapitánya, és Adéle vőlegénye, 2 éve bekameráztatta a házukat, hogy titokban figyelje a családját.
Sandrine Constance Dollé Egy másik, az autóbusz-balesetben meghalt gyermek anyja, aki úgy tekint Camille-ra, mint egy szörnyetegre.
Serge Guillaume Gouix Sorozatgyilkos, ő felelős több nő meggyilkolásáért, miután többször megszúrta őket, megeszi a belső szerveiket. Megölték 7 évvel ezelőtt, amikor testvére Toni úgy döntött, hogy véget vet a gyilkolászásnak, és élve eltemette őt.
Lucy Ana Girardot Egy pincérnő a Lake Pubban, 1 éve érkezett a városba, van egy szokatlan képessége, hogy az elhunyt barátaival vagy rokonaival kapcsolatba lép szex közben. Leszúrja Serge, és meghal, de visszatér, és elkezd gyógyítani csodával határos módon. Ő fokozatosan kezdi megérteni a visszatérők igazi természetét, végül lesz a vezetőjük.
Pierre Jean-François Sivadier Claire barátja, vallásos ember, a helyi "Segítő kéz" menedékhely vezetője.
Laure Alix Poisson Csendőrségi hadnagy, Thomas második parancsnoka, és Julie korábbi partnere.
Chloé Brune Martin Adéle és Simon lánya.
Frédéric Matila Malliarakis Camille és Léna barátja.
Costa asszony Laetitia de Fombelle Meghalt 30 évvel ezelőtt, de nem hajlandó megmondani, hogyan. Az ő újbóli megjelenése miatt a férje öngyilkosságot követett el.
Xavier Alain Blazquez Costa asszony férje, a felesége visszatérése miatt öngyilkos lesz.
Payet asszony Carole Franck Julie kíváncsi szomszédja, Victor megöli

Külső hivatkozások[szerkesztés]

 1. ^ a b A sorozat angol nyelvű wiki oldala
 2. Fans of The Returned will have to wait until second series for resolutions
 3. A sorozat francia nyelvű wiki oldala