Vas Maya

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vas Maya
Született 1968június 28. (52 éves)
Budapest magyar
Foglalkozása műsorvezető, szerkesztő

Vas Maya (1968. június 28. –) énekes, rádiós műsorvezető.

Élete[szerkesztés]

Budapesten született, de a család vidékre költözött, így középiskolai tanulmányait már a kecskeméti közgazdasági szakközépiskolában végezte el. A középiskola alatt magánének szakra járt és gitározni tanult, és fellépett első zenekarával. Érettségi után visszaköltözött Budapestre, hogy a fantasztikus énekmestertől Sík Olgától tanulhasson. A vendéglátózástól kezdve szinte mindent kipróbált, vokálozott az AD Studio, a Bergendy, Zoltán Erika és Szikora Róbert lemezein. 26 évesen énekelni ment a Magyar Rádióba, amikor egy ismert műsorvezető megkérdezte tőle, hogy nincs-e kedve riporterkedni, mert nagyon jó a 'beszélőkéje'. Így került legelőször a Kossuth Rádió Napközben műsorába, ahol riporterként dolgozott. Utána jött a Danubius Rádió reggeli műsora, a Cappuccino, majd az induló 92.9 Star Rádió, Sztár FM. 2003 januárja és 2009 júniusa között a Sláger Rádió A szerelem hullámhosszán című műsorában minden hétköznap este találkozhattak vele a hallgatók.

Szerkesztőként dolgozott az MTV, az RTL Klub, az MTVA különböző műsoraiban, de hallhattuk a hangját narrátorként természet- és felvilágosító filmekben, reklámokban is.

2011-ben a Jaffa Kiadó jóvoltából megjelent első könyve, melyet ő „beszélgetésgyűjteményként” ír le, a Kapcsolatok szivárványa.

2020. október 4-től a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Retro Rádión indult éjszakai műsora Éjjeli mesék (szerdán: Testi mesék) címmel.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Vas Maya a Retro Rádióhoz igazol (magyar nyelven). Media1, 2020. október 4. (Hozzáférés: 2020. október 4.)

Források[szerkesztés]