Vadon János

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vadon János
Vadon János 2015-ben
Vadon János 2015-ben
Született 1970május 17. (52 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Házastársa Vadonné Kelen Mónika
Foglalkozása műsorvezető
A Wikimédia Commons tartalmaz Vadon János témájú médiaállományokat.

Vadon János (Budapest, 1970. május 17. –) televíziós és rádiós műsorvezető.

Karrier[szerkesztés]

Három abszurd humort kedvelő társával együtt alkották a Télapó Színház nevű formációt. A még diák társulat eleinte szűkebb, iskolai környezetben, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskolában, később már szórakozóhelyeken, kisebb színházakban Télapó Akciócsoport néven igyekeztek szélesíteni nézőközönségük táborát. Előbb a Crazy Cafe színháztermében, később a Pince Színház (ma Piccolo) és a Kolibri Pince termében tartották előadásaikat.[1] A 2000-es évek elején dalszövegeket írt a Kalapács együttesnek az Ösztön (2002) és a Totem (2003) című albumokhoz.

A televíziónézők először az HBO Mennyi? 30! című műsorában láthatták, ahol több Télapó Akciócsoportos jelenetet is előadott. A műsornak szereplője, és szerkesztője is volt. Dolgozott az egykori Z+ zenetévénél Sebestyén Balázzsal, ahol a Zúzda c. metálzenei műsort vezette, később a Radio Deejay műsorvezetője volt. Sebestyén Balázzsal a későbbiekben is dolgoztak együtt a televízióban, 2008-ban a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóság-showt vezették együtt, majd 2009-ben Kalandra fal! című sztárvetélkedőt. Szerkesztője volt az RTL Klub Széf és Kész átverés című műsorainak. 2009 és 2016 között a Class FM rádió reggeli műsorának, a Morning Shownak a műsorvezetője volt Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc mellett. 2016. december 5-től műsorvezető a Rádió 1 Reggeli Show című műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc mellett.

Magánélet[szerkesztés]

Felesége Vadonné Kelen Mónika, kislányuk Vadon Virág Hajnalka.[2] Vadon János hobbija a sziklamászás, szeret még futni, olvasni, filmet nézni és a családjával lenni. Most családjával Budapest XVIII. kerületében élnek.

Díjai[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 'Aki hülye, az is marad avagy: Mi a büdös franc az a Télapó Akciócsoport?' (magyar nyelven). agria.hu. (Hozzáférés: 2010. január 4.)
  2. 'Celeb vagyok, ments ki innen! - Vadon János' (magyar nyelven). rtlklub.hu. (Hozzáférés: 2010. január 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]