Tinibibik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tinibibik
South Park
25. évad, 5. epizód
Eredeti címHelp, My Teenager Hates Me!
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám2505
Első sugárzás2022. március 9.
Első sugárzás Magyarországon2022. május 30.
Kronológia
ElőzőVissza a hidegháborúba!
KövetkezőHősgyökeres Szent Patrik-nap
A South Park epizódjainak listája

A Tinibibik (Help, My Teenager Hates Me!) a South Park című amerikai animációs sorozat 316. része (a 25. évad 5. epizódja). Elsőként 2022. március 9-én sugározták az Egyesült Államokban a Comedy Central műsorán. Magyarországon szinkronosan 2022. május 30-án szintén a Comedy Central mutatta be.

Az epizódban a fiúk szembesülnek a tinédzserek szorongásaival és frusztrációival, miután airsoftozni szeretnének, de csak tinédzserekkel tudnak játszani.

Cselekmény[szerkesztés]

Kyle könyörög az apjának, hogy vegyen neki egy airsoft-fegyvert, hogy tudjon a barátaival játszani. Gerald beleegyezik, ám amikor elmegy a boltba, megtudja, hogy többnyire tinédzserek játszanak ilyennel. Az airsoft-pályán a tinédzserek panaszkodni kezdenek, hogy a negyedikesek ellen túl könnyű dolguk lesz, ezért a pálya vezetője szétszedi őket csapatokra úgy, hogy két negyedikessel két tinédzser kerül egy párba. A srácok élvezik a játékot, ám aznap este megjelenik Trevor, a "tinédzsere", és az anyja, aki közli, hogy most már az övé. Ugyanez történik a többiekkel is, akikre teljesen rátelepednek a hisztis tinédzsereik, akik a pubertással együtt járó problémáikat mintha az ő nyakukba akarnák önteni. Ez teljesen kiakasztja a fiúkat, ami rányomja a bélyegét a következő meccsükre.

Nem akarják abbahagyni az airsoftozást, de elegük van a tinédzsereik nyavalygásából. Kyle vesz egy "Segítség, utál a tinim!" című könyvet, ami szerint kempingezniük kellene, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. Miután ez sem válik be, Kyle elkeseredik, és elmondja az apjának, hogy a tinik miatt nem akar többé játszani. Gerald meggyőzi, hogy játsszanak a saját szüleik (Randy, Jimbo és Stuart) ellen. Felfegyverzik magukat, és épp akkor érkeznek az airsoft-pályára, amikor a tinédzserekkel épp egy mindent eldöntő meccs készülődik - a győztes többé sosem airsoftozik. Beszállnak a játékba és harcolni kezdenek. Randy egy doboz marihuánát helyez el a pálya közepén, ami odacsalja a tinédzsereket. Majd közéjük dob egy gránátot, ezzel mindegyiküket kiejtve a játékból. Miközben hazafelé indulnak diadalmasan, úgy döntenek, hogy betérnek Cartmanék hot-dogjába egy győzelmi vacsorára. Miközben előreszaladnak, Randy rájuk fogja a fegyverét és megkérdezi a többiektől, hogy leszedje-e őket. Gerald erre azt válaszolja, hogy még ne, mert még néhány évig nem válnak szörnyekké.

Érdekességek[szerkesztés]

Stan megemlíti a tinédzserének, hogy volt egy meleg kutyája. Ez utalás a "Meleg Al meleg vízitúrája" című részre.

Jegyzetek[szerkesztés]


Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Help, My Teenager Hates Me! című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.