Tengrela-tó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tengrela-tó
Ország(ok)Burkina Faso
Hely Burkina Faso
Hosszúság2 km
Szélesség1,5 km
Felszíni terület3,64 km2
Tszf. magasság304 m
Elhelyezkedése
Tengrela-tó (Burkina Faso)
Tengrela-tó
Tengrela-tó
Pozíció Burkina Faso térképén
é. sz. 10° 39′ 00″, ny. h. 4° 50′ 00″Koordináták: é. sz. 10° 39′ 00″, ny. h. 4° 50′ 00″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Tengrela-tó témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Tengrela-tó kis területű tó Burkina Faso délnyugati részén, Banfora város közelében. Híres a vízilovairól, amelyeket a helyiek szent állatként tisztelnek, mert nem bántották még az ott élőket. Krokodilt még nem láttak a tóban. A Tengrela 2 km hosszan és mintegy 1,5 km szélességben terül el. Szerepel a Ramsari egyezmény élőhelylistáján a különösen ritka tavi növényzet miatt. A tóban előforduló jelentősebb vízinövények között említhető egy tündérrózsa-faj, a Nymphaea lotus (nílusi tündérrózsa), a vidrafűfélék közé tartozó Nymphoides ezannoi, a füzényfélék közé tartozó Trapa bicornis, valamint a rencefélékhez tartozó Utricularia stellaris.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Lake Tengrela című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Téngrélasee című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.