Tel-Tel Stadium

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tel-Tel Stadium
FejlesztőSunsoft[1][2]
KiadóSunsoft
PlatformokMega Drive
Kiadási dátum
  • JP 1990. október 10.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
AdathordozóROM cartridge
SablonWikidataSegítség

A Tel-Tel Stadium[* 1] baseball-videójáték, melyet a Sunsoft fejlesztett és jelentetett meg. A játék 1990. október 10-én jelent meg Japánban, kizárólag Mega Drive otthoni videójáték-konzolra. A játék a Tel-Tel madzsonggal karöltve alkotta a Tel-Tel sorozatot,[3] melyek a mesterséges intelligencia által vezérelt ellenfelek mellett a Sega MegaModem hardverkiegészítő és a Sega Net Work System szolgáltatás segítségével internetes többjátékos módot is biztosítottak.[1]

Játékmenet[szerkesztés]

Az ütőjátékos a dobójátékos dobására vár

A játékos a vezetőedző szerepét veheti magára, a játékosokat nem lehet közvetlenül irányítani.[1] A dobó- és ütőjátékosoknak különböző parancsokat lehet kiosztani, amiket azok a helyzettől függően követnek vagy sem.[4] A játék többjátékos módja szövegalapú, míg az egyjátékos mód a szövegen felül grafikát is tartalmaz.[2] A játékban harminc különböző baseballcsapat kapott helyet; a valós Nippon Professional Baseball-csapatokon felül little league baseball- és pankrátorokból álló alakulatok is szerepelnek.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Famicú japán szaklap szerkesztői 26/40 pontra értékelték a játékot.[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Tel-Tel Stadium című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. (TEL・TELスタジアム; Hepburn: Tel-Tel Sutajiamu?)

Források[szerkesztés]

  1. a b c A Tel-Tel Stadium a MobyGames weboldalán
  2. a b A Tel-Tel Stadium a Segagaga Domain weboldalán. [2016. március 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. március 31.)
  3. A Tel-Tel Stadium a Guardiana weboldalán[halott link]
  4. A Tel-Tel Stadium a Sega Retro weboldalán
  5. (1990. október 26.) „TEL TEL スタジアム” (japán nyelven). Famicú (112), 19. o, Kiadó: ASCII Corporation. (Hozzáférés: 2021. augusztus 7.)