Szirdzsán megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szirdzsán megye
Ország Irán
SzékhelyeSzirdzsán
TartományKermán tartomány
Kerületek
  • Központi kerület
  • Páriz kerület
  • Golesztán kerület
  • Zejdábád kerület
  • Balvard kerület
IdőzónaUTC+03:30
Elhelyezkedése
Szirdzsán megye (Irán)
Szirdzsán megye
Szirdzsán megye
Pozíció Irán térképén
é. sz. 29° 30′, k. h. 55° 30′Koordináták: é. sz. 29° 30′, k. h. 55° 30′
A Wikimédia Commons tartalmaz Szirdzsán megye témájú médiaállományokat.
Kermán tartomány megyéinek elhelyezkedése

Szirdzsán megye (perzsául: شهرستان سیرجان) Irán Kermán tartományának nyugati megyéje az ország középső, délkeleti részén. Északnyugaton és nyugaton a Jazd tartományban lévő Hátam megye, északról Sahr-e Bábak megye, északkeletről Rafszandzsán megye, keletről Bardszir megye, délkeletről Báft megye, délről és délnyugatról Fársz tartomány Nejriz megyéje határolják. Székhelye a 324 000 fős Szirdzsán városa. Összesen öt város tartozik a megyéhez: Szirdzsán, a megye székhelye, Zejdábád, Hádzsusahr, Páriz, illetve Balvard. A megye lakossága több, mint 330 000 fő.[1] A megye négy kerületet foglal magába: Központi kerület, Golesztán kerület, Páriz kerület és Zejdábád kerület.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Census of the Islamic Republic of Iran, 1385 (2006) (angol nyelven) (Excel). Iráni Iszlám Köztársaság. [2011. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sirjan County című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.