Sahr-e Bábak megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sahr-e Bábak megye
Ország Irán
SzékhelyeSahr-e Bábak
TartományKermán tartomány
Kerületek
  • Központi kerület
  • Dehadzs kerület
IdőzónaUTC+03:30
Elhelyezkedése
Sahr-e Bábak megye (Irán)
Sahr-e Bábak megye
Sahr-e Bábak megye
Pozíció Irán térképén
é. sz. 30° 15′, k. h. 54° 55′Koordináták: é. sz. 30° 15′, k. h. 54° 55′
A Wikimédia Commons tartalmaz Sahr-e Bábak megye témájú médiaállományokat.
Kermán tartomány megyéinek elhelyezkedése

Sahr-e Bábak megye (perzsául: شهرستان شهربابک) Irán Kermán tartományának nyugati megyéje az ország középső, délkeleti részén. Délnyugaton és nyugaton a Jazd tartományban lévő Hátam megye, északnyugatról és északról a Jazd tartományban lévő Mehriz megye és Báfg megye, keletről Anár megye és Rafszandzsán megye, délről Szirdzsán megye határolják. Székhelye a 43 000 fős Sahr-e Bábak városa. Összesen öt város tartozik a megyéhez: Sahr-e Bábak, a megye székhelye, Horszand, Hátunábád, Dehadzs, illetve Dzsouzam. A megye lakossága 100 192 fő.[1] A megye két kerületet foglal magába: Központi kerület és Dehadzs kerület.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Census of the Islamic Republic of Iran, 1385 (2006) (angol nyelven) (Excel). Iráni Iszlám Köztársaság. [2011. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Shahr-e Babak County című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.