Szerkesztő:Feanor/Harry Potter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Előrebocsátva: mivel ez saját júzerlap, az offolásokkal azt csinálok, amit akarok. (És törölni akarom.)

Kriminális állapotok uralkodnak a Wikipédia néhány száz Harry Potter-cikkében. A hét (azaz kilenc) könyv szócikkei hétféle struktúrát követnek, ugyanez igaz a hét (azaz nyolc) filmre. A főszereplőkről írt szócikkek is tobzódnak az irreleváns adatokban, a lényeg viszont, a nagyobb összefüggések a strukturálatlanság miatt elvesznek. Más vonatkozásban ömlesztett, alig-alig kontrollált, leginkább semmire sem jó listák vannak, egy-egy pontatlan, rajongói kiegészítéssel. Amúgy is jellemző a cikkekre a következetlen terminológia... Nem sorolom tovább. Maga a jelen Harry Potter cikk az pedig úgy szar, ahogy van. Már bocsánat. Beszédes elrettentő példája annak, hogy milyen NE legyen egy wikicikk. Véleményem szerint hatalmas renoválásra lenne szükség az egész témában, nulláról kezdve, az alapelvek kidolgozásával. Ez messzemenően csapatmunka, amit nem tudok elképzelni néhány öreg, minden hájjal megkent szerkesztő összefogása nélkül.

Ez az oldal arra való, hogy itt találjuk ki a Nagy Közös Struktúrát, megbeszéljük a létező és a szükséges új sablonokat, rendet csináljunk a terminológiában, az adatokkal való kupeckedésben stb.

Köszönöm mindenkinek, aki a szívén viseli ezt a munkát és beszáll.

Könyv-szócikkek[szerkesztés]

Ebben a részben kéne kitalálni az egyes könyvek bemutatásának egységes szerkezetét.

Főszereplő-szócikkek[szerkesztés]

Mellékszereplő-szócikkek[szerkesztés]

Lásd a Főszereplő-szócikkben lévő agymenést is. Feanor 2008. június 27., 01:39 (CEST)

Film-szócikkek[szerkesztés]


Kronológia-szócikk[szerkesztés]


Varázsigék[szerkesztés]

Varázslények[szerkesztés]

Jelenségek[szerkesztés]

Helyszínek[szerkesztés]

Egyéb[szerkesztés]

Nyitok még egy fejezetet, mert a fentiekbe nem fér bele minden, pl. a kviddics. – Trevor vita 2008. június 26., 20:37 (CEST)

A fő szócikk[szerkesztés]

A teljes Harry Potterszócikk újragyártva. Be-, ki-, le-, fel-, meg-, el-, át-, rá-, ide-, oda-, szét-, össze- és visszírtam, -szabtam, -varrtam, -toldoztam és -foldoztam. Nem állítom, hogy kész van (a sorozattal kapcsoaltos vitatémák még nincsnek megírva), de lassan el lehetne kezdeni értékelni. Feanor 2008. szeptember 15., 12:13 (CEST) [[Kategória:Harry Potter|{{PAGENAME}}]]