Szerkesztő:Feanor/Harry Potter/Varázslények

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Itt fontos elkülöníteni azokat a lényeket, amelyeket Rowling maga talált ki (kákalag, durrfarkú szurcsók, thesztrál stb.) és azokat, amelyeket más történetekből emelt át, esetleg némileg újraértelmezve (troll, óriás, vérfarkas, baziliszkusz, hippogriff és társaik) - utóbbiaknak ugyanis feltehetőleg van saját, HP-univerzumtól független szócikkük. Némely esetben bonyolultabb a helyzet, pl. a sárkány nem Rowling fejéből pattant ki, de a magyar mennydörgő és a norvég tarajos már annál inkább. - Don golgi vita 2008. június 26., 20:41 (CEST)

Az ilyen jellegű problémákra javasolnám az egyértelműsítő lapok használatát, és arról rámutatva a konkrét HP-tartalmakra, pl. Sárkány (Harry Potter) vagy Vérfarkas (Harry Potter) Azokon belül aztán szabadon garázdálkodhatunk, és hivatkozhatunk pl. a "standard" vérfarkasra mint mitológiai forrásra -- már ha akarunk, ha fontos stb. Feanor 2008. június 27., 00:11 (CEST)

És a sima szócik végén is el lehetne helyezni egy hivatkozást, hogy Jo is ábrázolta, az Hp-ben betöltött szerepérőli ittmegitt találsz infót. – Burrows vita 2008. június 27., 00:16 (CEST)

Igen, a Lásd még... rovatban. Feanor 2008. június 27., 00:41 (CEST)

Ugyanennél a témánál kell még arra ügyelni, hogy ne legyenek szó szerinti, jogsértő idézetek a Legendás állatok és megfigyelésük-ből. - Don golgi vita 2008. június 27., 00:58 (CEST)

Hippogriff[szerkesztés]

A hippogriff nem Rowling találmánya; már az 1500-as években is tudtak "létezéséről": az angol Hippogriff cikk erről bővebben ír. - Don golgi vita 2008. október 19., 15:31 (CEST)