Szerkesztővita:Vince/Szélsőjobboldal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vince 16 évvel ezelőtt

Üdv!

Most olvasom az szócikket. Vér és Becsület Kulturális Egyesület már nincs. Meg lettek szüntetve, a bíróság szerint a fekete ruha megrémítette az embereket, úgyhogy betiltotta őket. (Mivel közösség elleni izgatással sem tudták őket megvádolni, mert nem mondtak semmi olyat, ami törvénybe -vagy jóérzésbe- ütközött volna.) A VBKE helyett lett a Pax Hungarica.

"elsősorban bevándorlókat, különböző kisebbségeket" Ez szerintem nem igaz, mert elsősorban mindig a bűnözés, a cionizmus és a kommunizmus ellen szólnak a szélsőjobboldali csoportok. A bevándorlók ellen azért beszélnek, mert kulturális és szociális problémákat eredményez (és pl. a mexikóiak az USÁban feldobják a bűnözési statisztikát -hivatalos rendőrségi oldalakat érdemes megnézni. De a hivatalos rendőrségi oldalakat mindig érdemes megnézni ez ügyben. Szóval a kisebbségek miatt főként ezen oknál fogva van az ellenszenv, bevándorlókkal szemben is, de náluk van egy olyan dolog is, hogy az USÁban pl. az illegális bevándorlók INGYEN iskoláztatást és EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST kapnak, holott nem fizetnek adót, aki pedig állampolgár és fizet adót, annak külön kell fizetnie ezekért a dolgokért. Szóval sok esetben a társadalmi igazságtalanság is előhozza az emberekből a szélsőjobboldali gondolkodásmódot.

Más nem jut most eszembe. :-) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Michigan (vitalap | szerkesztései)

Az egy dolog hogy nincs. Viszont volt. Pim Fortuyn sem él már egy ideje. Hagyjuk ki őt is, ezen az alapon? A második bekezdésedet nem igazán értem, de ezügyben épp Huntington The Hispanic Challange (PDF-ben) című 2004-es irományát fogjuk szerdán a oskolában átrágni. Utána már tudok beszélgetőpartner lenni ezügyben (is?) :) Nem egyetem, fősuli. De jó :) --Vince blabla :-) 2007. április 30., 14:45 (CEST)Válasz


Üdv!

Nem kell kihagyni, mert úgy, hogy Pax Hungarica senki sem ismeri a Vér és Becsület KE-t. :-) Ezt csak úgy megemlítettem érdekességképpen. A második bekezdést is csak úgy írtam, mert ezeket a dolgokat nem igazán szeretik leírni azok, akik úgymond a témával szoktak foglalkozni, könyvet írnak, riportfilmeket készítenek, ésatöbbi. :-) Ha pl. egy szélsőjobbos csoport a háborúk ellen van, azt rendszerint elhallgatják. Pedig a nagyrészük háborúellenes. Bár külön témakör az illegális/legális csoport, illetve a bejelentett párt, a kis és nagyszervezetek, stb. De pl. az Egyesült Államokban a legtöbb szélsőjobboldali (személy, csoport, párt) az Iraki háború ellen van. Erről mélyen hallgat itt mindenki. A rasszizmusról sokan beszélnek, de az okairól soha. De van még egy sor "tabutéma", de felesleges erről beszélnem, gondolom tudod te is. :-) Szóval csak alapinformáció megosztása vezérel, ha írok valamit politikai témákban. ;-)

Ez a mexikói bevándorlás téma elég érdekes, tudnék mesélni... --Michigan 2007. május 1., 08:23 (CEST)Válasz

nem lehetne a nemzeti radikalizmust és a szélsőjobboldalt szétbontani?

Hogyan képzeled? – Vince blabla :-) 2008. április 25., 10:53 (CEST)Válasz