Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Kissa~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Neo 17 évvel ezelőtt a(z) Kedves Neo! témában

Kedves 216.239.33.25-es íp című szerkesztő![szerkesztés]

Először is üdvözöllek itt a Wikiben. Másodsorban volna egy kérdésem, elmondanád nekem miért töröltél ki indoklás nélkül ilyen sok lényeges információt a Golgota Keresztény Gyülekezet szócikkből? E vitatott témákat kérlek csak akkor módosítsd ha itt a vitalapon megvitatásra kerültek. Ellenkező esetben a wikipédia elveinek megfeleően a szerkesztési háborúzás valamint a vandalizmus "bűnébe esel" így vandálnak minősülsz. Ez esetben ez különféle szankciókat vonhat maga után. Végül fontold meg azt is, hogy ez egy enciklopédia, melynek feladata semleges nézőpontban megmutatni a kidolgozott témáknak nemcsak "rózsaszín oldalát" hanem a reális oldalát is! Tudom, hogy nehéz ilyenkor kívülről szemlélni a dolgokat, de pont ez a semlegesség egyik alappillére, ami nélkülözhetetlen a lexikoníráshoz. Ez különbözteti meg egy honlaptól, ahol bárki minden egyéb megkötés nélkül azt ír, amit szeretne.--Neo 2006. június 19., 16:05 (CEST)Válasz

Kedves Neo![szerkesztés]

Kedves Neo!

Én módosítottam a Golgota Keresztény Gyülekezetről szóló cikkedet mégpedig azon egyszerű okból, hogy hülyeségeket írtál bele. :) Mondjak példákat? Jó.

"Az egyház legfontosabb feladata az evangelizáció." Beszéltél már akár egyetlen vezetővel is a gyülekezetben? Hallgattál már végig akár egyetlen tanítást is itt? Mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy senki soha nem mondott ilyet. Az egyház legfontosabb feladata az Urat követni és egymást szeretni. Az evangélizáció a Jehova tanúinál a legfontosabb. Egy valláskutatótól igen csúnya tévedés ez, kérlek szépen...

"célja egyéb vallási csoportokat othagyott, ex tagok egy gyülekezetbe gyűjtése" Egyrészt: tanulj meg helyesen írni. :) Másrészt: ezt honnan vetted? Már ne haragudj meg, de a "térítési" módszerek (ha ezt lehet így nevezni) szimplán abból állnak, hogy beszélnek az embereknek Jézusról. Aztán vagy tetszik az illetőnek, vagy nem. Ha tetszik, akkor vagy a Golgotába fog járni, vagy nem. Más keresztény gyülekezetekből áthívni nem szoktak senkit, sőt inkább bátorítják őket, hogy maradjanaka a helyükön, ott jelentsenek áldást a többieknek. Megintcsak alapvető, rosszindulatú tévedés.

"A gyülekezetet vezetői "vének", a tagok adományaibból élnek" Tévedés. Van 3-4 teljes állású emberke, akik nem feltétlenül vének. Ők a tizedből, illetve külföldi forrásokból kapnak fizetést -- cserébe van épp elég dolguk egy ekkora társaságot összefogni. :) Alapértelmezetten a véneknek saját állásuk, családjuk van, magukat látják el anyagilag és mindenféle más módon is. A gyülekezeti feladataikat önkéntesen, térítésmentesen látják el.

"A GKGy szervezet hierarchikus felépítésű, amelyben a vezető lelkész teljhatalommal rendelkezik" Beszélgess egyszer majd egy kicsit Greg Opean-nal erről a kérdésről. (Ő a vezető lelkész.) A vezető lelkész feladata a tanítás és a gyülekezetet érintő legfontosabb események felügyelete. Sokmindenben az ő szava dönt, de közel sem teljhatalom -- nem tudom, hogy ezt a hülyeséget honnan szedted. A hierarchia az egyes feladatokhoz kapcsolódik: valaki az egyik feladatban vezető, a másikban pedig alárendelt szerepet vállal, sokszor pont az alá rendeli magát, aki a másik feladat során ő alatta van.

"A GKGy lekészei részt vesznek az Apológia Kutatóközpont szervezet, munkájában is" Az Apológiának semmi köze nincs a Golgotához. Csak annyi, hogy a vezetője épp ebbe a gyülekezetbe jár, de ezzel az erővel bármelyik másiknak is lehetne tagja. A Golgota vénei nem vesznek részt az Apológia munkájában. Ismét értetlenül állok, nem tudom, hogy honnan szeded ezeket az információkat.

"a GKGy ennek ellenére módszeresen támadja a saját hitvallásának ellentmondó vallási szervezeteket" Példa? Akár csak egyetlen kirohanást is nevezz meg! Az tény, hogy néhány felekezet által elkövetett alapvető hibák felmerülnek a tanítás közben, ezeket a Biblia fényében mintegy nem követendő példát állítja be a tanító, de nem támadja őket. És egyébként is: a Golgota hitvallása teljes mértékben megegyezik a Biblia hitvallásával, tehát minden olyan felekezetet maximálisan szeret és lehetőségéhez mérten támogat, amely szintén ezt a hitvallást támogatja. Teljesen érthető és normális módon.

"Az Istennek való engedelmességet a GKGy elvben tanítja, viszont szerepét, jelentőségét leértékeli" Ezt honnan szedted? Egyáltalán nem így van. Sőt, pont ellenkezőleg. A Golgota tanítója bátorítja a hallgatóit arra, hogy maximálisan engedelmeskedjenek Istennek. Nem értem, honnan szedsz össze ennyi sületlenséget...

"A GKGy vasárnaponként a város több pontján tartja istentiszteleteit, amelyeknek célja elsősorban az evangelizáció." Ez megint hülyeség. A vasárnapi (és a szerdai) alkalmak célja a Biblia tanulmányozása. Voltál egyáltalán már akármelyik Golgota istentiszteleten...?

Na most így hirtelen ennyi, várom a válaszaidat.

kissa

Heló Kissa![szerkesztés]

A válaszomat megtalálod a Vita:Golgota Keresztény Gyülekezet szócikkben.

Pontosan a 17. Vitapontban: "A GKGY cikk tartalmának forrásai, külső hivatkozások jelölésével"-címszó alatt. --Neo 2006. július 15., 19:31 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:31 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:35 (CEST)