Szerkesztő:WRAXO1/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Black & Decker Corporation
Alapítva1910
SzékhelyTowson, Maryland, Egyesült Államok
Termékekszerszám- , háztartásigépek és tartozékok
Árbevétel6.09 milliárd $ (2008)
Alkalmazottak száma27,000

[http://www.blackanddecker.com A Black & Decker Corporation weboldala]
SablonWikidataSegítség

Rövid bemutatás[szerkesztés]

A Black & Decker Corporation a világ legnagyobb szerszámgép- és tartozékgyártója. Az USA-ban vezető márka a háztartási termékek területén és világszerte is előkelő helyen van a gépipar többi nagyvállalata között. Ma a Black & Decker minőségi termékek világgyártója és forgalmazója nemcsak otthoni, hanem az ipari felhasználásra is alkalmas készülékek gyártása és forgalmazása terén. Világszerte kormányok és a kereskedelmi partnerek fő beszállítója információs- és szolgáltatórendszereivel. Termékeiket a világ több, mint 100 országában forgalmazzák, bevételének fele az Egyesült Államokon kívülről származik. Ezzel a Black & Decker termékei saját iparáguk vezető piaci pozícióját foglalják el.

Története[szerkesztés]

Két fiatal vállalkozó: S. Duncan Black és Alonzo G. Decker alapított egy kis gépkereskedést Baltimore-ban (Maryland állam) 1910-ben. Akkor még a vállalat neve: The Black & Decker Manifacturing Company volt. Üzletük mindennél nagyobb ütemben növekedett, nagyobb ütemben, mint ahogy valaha is elképzelhették.

A en:Black & Decker erős és változatos alapokon nyugszik. Márkanevei tiszteletet parancsolnak és megbízhatóságot élveznek világszerte. Gyárainak nemzetközi hálózata az egyik legfejlettebb és leginkább költséghatékonyabb a világon. Az agresszív, vásárlóközpontú értékesítési orientációjának köszönhetően új termékek egész sorát fejlesztette ki, valamint hírnevet szerzett a minőség, az innováció, a tervezés és az értékállóság terén.

A Vállalat már több, mint egy évszázados története alatt sok különleges pillanatot élt meg. Ezek az események különösen lényegesek, hiszen a Black & Decker számára igazán fontos mérföldkövekre hívják fel a figyelmet. Néhány pont ezek közül:

  • 1923 - Black & Decker első kísérlete, hogy az ipari felhasználók számára már jól ismert márkát az otthoni barkácsolók számára is elérhetővé tegye.
  • 1946 – A Black & Decker bemutatta a Home Utility (Házi szolgálat) sorozatot, a világ első otthoni barkácsolóknak tervezett, kedvező árú fúrógépeit és tartozékait (pl. fúrószárak).
  • 1961 – A Black & Decker bemutatta a világ első akkumulátoros ütvefúróját, amelyet nikkel-kadmium cellák működtettek.
  • 1964 – A Black & Decker belépett az űrkutatás versenyébe: készített egy akkumulátoros, minimális forgatónyomatékú űrszerszámot a NASA számára, melyet a súlytalan repülés állapotában használhatták a Gemini projekt űrhajósai.
  • 1968 – Az akkumulátoros Apollo felszíni ütvefúrót - melyet űrutazásoknál holdminta-nyerésre fejlesztettek ki - elszállították a NASA-nak.
  • 1979 – Bemutatták a Dustbuster® akkumulátoros porszívót. A Black & Decker® akkumulátoros technológia alapján kifejlesztett készülékei elterjednek

És még sorolhatnánk számos további újítást. A cég 2010-ben egyesül a Stanley Works nevű céggel és így létrejön a Stanley Black & Decker.

A logó fejlődése[szerkesztés]

A vállalat márkanevei a bizalom, felelősség, tisztesség és minőség szinonimaivá váltak. Jóllehet ezek a legfontosabb jellemzők változatlanok maradtak, az ezeket képviselő szimbólum átformálódott a változó időknek megfelelően. A cég logója a ma már szinte mindenhol ismert narancssárga hexagon, vagyis hatszög.

Források[szerkesztés]