Szerkesztő:Timitumi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Természeti katasztrófa Pápua Új-Guineában[szerkesztés]

Földrengés tört ki Pápua Új-Guineában[szerkesztés]

2022. szeptember 10. 7,6 Richter skálájú földrengés sújtotta Pápua Új-Guinea Független Állam óceániai országot. A földrengésnek 200 halálos áldozata és több mint 42 sérülte a 8935000 fős országnak . Mentőegységek érkeztek a helyszínre és rengeteg sebesültet kimenekítettek a 462840 km²-s területről.

Az ország nevének eredete[szerkesztés]

Nevét részben őslakóiról, a pápuákról kapta. A maláj eredetű pepuah szó jelentése: „göndör hajú”. Nevének másik része főszigetére utal, amelyet Yñigo Ortiz de Retez spanyol hajós nevezett el 1545-ben. Az elnevezés onnan ered, hogy a sziget őslakói hasonlítottak az afrikai Guinea lakosaira.

Pápua Új-Guineai lakosok
Pletykák[szerkesztés]

A közösségi médiának köszönhetően eléggé hamar kiderült, hogy Lee Goji Hwanghan ,, Az út túloldala'' főszereplője aki világszerte híres színészi karrierjéről, Pápua Új-Guineában töltötte rövid egyhetes vakációs szabadságát amikor a földrengés megzavarta nyugalmát.

Rengeteg állhír terjedt arról hogy Lee Goji a földrengés áldozata lett. Pár órán belül viszont rátaláltak a híres jóképű fiatal színészre, pár karcolással de végül túlélte a katasztrófát ezzel felkavarva azok gondolatát akik halottnak hitték.

Lee Goji Hwanghan[szerkesztés]

Lee Goji Hwanghan 1997. október 3. (életkor 25 év) Szöul, Dél-Koreában született.

Magasság: 1,85 m

Testvérek: Lee Seungmin Hwanghan, Lee Felix Hwanghan, Lee Jeongin Hwanghan, Lee Changbin Hwanghan

Szülei: anya-Lee Minho Hwanghan

apa-Lee Chan Hwanghan

Állampolgárság: Ausztrál, Dél-koreai

Lee Goji Hwanghan

Goji 2022-ben szavazások alapján a harmadik leghíresebb fiatal színész. 2010-ben fedezték fel amikor még csak 13 éves volt.

Egy tinisorozatban szerepelt legelőször 2011-ben és innentől nem volt kérdés hogy rendkívül tehetséges a színészkedésben.

A leghíresebb szerepei közé tartoznak

,,Az út túloldala" .....(Jack)

,,fekete szemeiben ott a fény"...(Leo)

,,Egy pillangó szárnyain''.... (Jimin)