Szerkesztő:Puncsos/A diszkó stílus és a Wikipédia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Bevezetés[szerkesztés]

Miért? Azért, mert szemmel láthatóan néhányan itt, a magyar Wikipédián úgy tekintenek a diszkó stílusra, mint a véres rongyra. Ebben az allapban szeretném megindokolni azt, hogy miért van helye a szórakozás eme fajtájának nálunk, a magyar Wikin.

Diszkó = gagyi[szerkesztés]

Ezzel nincs baj, hiszen azért jó a világ, mert mindannyian különbözőek vagyunk. Ha ez nem így lenne, akkor ott lennénk, mint Orwell 1984-e.

A diszkó zene megnevezés nem egy műfaj, hanem azoknak a zenéknek az összefoglaló elnevezése melyeket diszkókban játszanak, mint például a techno, trance, rave, hosue,Drum and bass stb. Divat lett mostanában az is, hogy a hangosítással rendelkező bulihelyeken is diszkót hirdetnek, például rock-diszkót.Rengeteg diszkóban RnB-t jatszanak mostanaban meg a 80' 90' es évek zenéit.Diszkó pedig egy zenés-táncos szórakozóhely ahol van tánctér, Dj pult meg valami minimális fény legalabb(néha még az se). Az én generációm (a mostani 23-25 évesek) tagjai közül nagyon sokan a 90-es évek közepe/vége felé kezdtek el szórakozóhelyre járni, és számunkra fontosak azok az előadók, számok, akiket akkor hallgattunk. Lehet, hogy furcsának tűnik, de itt is beszélhetünk klasszikusokról, mint például Prezioso - Tell me why, Eiffel 65 - Blue, ezeket a számokat még most is előszeretettel elővesszük, ha néha összefutunk.

A diszkó ma[szerkesztés]

Természetesen a dsizkókba általában a 14-18 évesek járnak, jómagam sem voltam már 1 éve, akkor is csak terepfelmérésre. Az ember egy idő múlva kinövi ezt, de ugyanúgy, mint például a rock, vagy a rap bulikat. Azonban ettől függetlenül a hosue és trance stílust még mindig szivesen hallgatjuk.

WP[szerkesztés]

Fontosnak tartom, hogy az általunk nagyra tartott dj-kről, előadókról, vagy szórakozóhelyekről legyen cikk a Wikiben, ezért lett Sterbinszky és Tranzident, Náksi és Brunner és a többiek, ileltve azok a szórakozóhelyek, amikről minden fiatal legalább már említés szintjén hallott. Ez olyan, mint hogy egy tőlünk idősebb Zoránt, vagy Demjént hallgat, és róla is ír cikket ide, a Wikire.

Ma és a jövőben[szerkesztés]

A zenei divat is változik, és lehet, hogy ezek az előadók 10 év múlva nem lesznek a slágerlsiták élén, viszont akkor is hallgatjuk őket, legfeljebb azokon a számokon keresztül, amikre 16-17 évesen buliztunk. Akkor lehet, hogy teljesen másik stílus lesz az úgynevezett "menő" zene (mint ma például a deszkás zene, a Linkin Park, a Limp Bizkit és a többiek).

Kivezetés[szerkesztés]

Szóval, a diszkózene nem feltétlenül gumizene. Gumizene inkább az, amit a mai lány- és fiúcsapatok előadnak, amiben arról kornyikálnak, hogy milyen jó a szerelem, meg elhagyta őket a kedvesük és hasonlóak. Na ezeket a számokat most hallgatják, 10 év múlva nem fogják.

Puncsos 2006. február 25., 22:26 (CET)