Szerkesztő:Nyenyec/Szócikkek, amiknek nem lett volna szabad túlélniük a törlési szavazást

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
nyenyec hihetetlenül
mélyenszántó gondolatai

Ali, a Bölcs

Az alábbi cikkek nem viszik át a Wikipédia:Nevezetesség lecet.

Wikipédia:Szavazás törlésről/Kádárné Szepesi Ibolya - elemzés[szerkesztés]

A történet dióhéjban[szerkesztés]

Kádárné Szepesi Ibolya dunaújvárosi rajztanárnő családtagja feltöltötte az életrajzát a Wikipédiába. A művésznő festészeti munkájáról senki semmilyen forrást nem tudott felmutatni családtagján kívül.

"Válogatott önálló kiállításai" között az első kettő az "Arany galéria" nem más, mint a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola aulája. A többi vidéki művelődési házak, művésztelep és hasonlók.

Volt egy "válogatott csoportos kiállítása" a Budapest galériában.


Az eddigi információk alapján úgy néz ki a dolog, mint egy dunaújvárosi garázszenekar, akiről egyik rajongóján kívül (aki családtag) soha nem tartott fontosnak leírni semmit és 18 év alatt csak kisvárosi rendezvényeken tudtak fellépni és emellett egyszer kijutottak a Szigetre.

Első kritérium: ellenőrizhetőség[szerkesztés]

A következő Wikipédia elvek lennének fontosak egy hasonló cikk esetében: Wikipédia:Ellenőrizhetőség - azon kívül, hogy rajztanár az illető, nincs semmire forrás. Alapelv, hogy a Wikipédiába nem írunk olyan információt, ami ellenőrizhetetlen. A máshol nem publikált információkat a Wikipédia:Nem saját kutatómunka alapján távolítjuk el.

The threshold for inclusion in Wikipedia is verifiability, not truth. en:WP:V

Második kritérium: nevezetesség, jelentőség[szerkesztés]

Nevezetesség, jelentőség. A magyar Wikipédiának nincs lefordítva az erre vonatkozó irányelve. en:Wikipedia:Notability. Eltérő vélemények vannak arról, hogy hol kell meghúzni a határt, de azért van egy minimumszint, amit a túlnyomó többség elfogad.

Az angol WP vonatkozó útmutatója itt olvasható: en:Wikipedia:Notability (people) (Ebből le kéne fordítani az idevonatkozó részeket)

Minek kellett volna történnie[szerkesztés]

Mikor a szócikk törléséről van szó és felmerül, a források hiányának a kérdése (ellenőrizhetőség) és a jelentőség/ismertség kérdése, akkor a vitának ezekről kéne szólnia.

A szócikk írójának és a megtartására szavazóknak a dolga az, hogy forrásokat kutasson fel és nyilvánvalóvá tegye a szócikkben, vagy legalább a vita lapján, hogy annak tárgya mitől jelentős és mitől fontos.

Ha valamiről egyáltalán nincs forrás, akkor egyszerűen fel sem szabadna, hogy merüljön, hogy szócikkben szerepeljen a dolog. WP:ELL, WP:SAJÁT

Mi történt ehelyett[szerkesztés]

Hömpölygő offtopic[szerkesztés]

Pokemon teszt[szerkesztés]

Magánvélemények[szerkesztés]