Szerkesztő:Moshu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2012. május: Kiléptem az "inkognitóból" -- Horváth Sz. István

Nyelvész, fordító és az internetes kommunikáció megszállottja. Szűkebb szakterületem a fordításelmélet valamint a "cross-cultural communication", ami nem csupán a nyelvi közlés, de a mögöttes - és kultúránként különböző - jelentéstartalmakra figyel. Tervezem egy kis Fordítási útmutató megírását, hátha valaki hasznát veszi. Addig is bogarászom az eddigi oldalakat, és építő jellegű megjegyzésekkel bombázom wikipédikusokat.

Talán itt lesz: Wikipedia:Fordítási útmutató

barátom, "magamnál" reagáltam intő figyelmeztetésedre. -- Bdk

kedves grin, az általad is belinkelt Ungparty - az BDK személyes lapja (talán magad is rájöttél erre),

Természetesen. :-) Ezért is mondtam, hogy ez a legmegfelelőbb hely számára.

és annak szerkesztőjeként ő (=bdk) jelentős alakja az internetes irodalomnak. Papírosmunkáit/köteteit is hozzá számítva előbb-utóbb szócikk lesz belőle! Hanem...

Nem szép dolog ilyet mondani; nyilván van, akinek ez tetszik, és biztos vagyok benne, hogy abban a körben ő kedvelt személy. Hibázni mindenki szokott, szerintem próbáljunk mindenkit kedvesen és barátsággal kezelni, a hibáit kijavítani (ez esetben lásd a Wikipédia:Szavazás törlésről lapot), és vagy segíteni neki, hogy milyen szócikket érdemes írnia, vagy segíteni neki, hogy mivel ide nem tud írni, hova írjon. Csak mert nem jó wikipédia szerkesztő, még lehet jó ember. (Ez azért is fontos, mert nem akarjuk, hogy bárki is haragudjon a Wikipédiára csak azért, mert "csúnyák" a szerkesztők...)
Amúgy nézd meg: udvarias volt veled. A saját stílusában, de nem akart mondani semmi bántót. --grin 2003 november 18 08:59 (UTC)
szerintem én sem bántottam, továbbá mentségemre még felhozom, hogy én BDK-t nem innen, a wikiből ismerem, hanem jóval korábbról! Továbbá nem viccből mondtam, hogy szócikk lesz belőle, mert meggyőződésem, hogy amikor a magyar wikipedia odajut, hogy lesz szócikk pl. a határokon túli, jelesül a kárpát-aljai magyar irodalomról, valamint az internet és az irodalom kapcsolatáról - akkor megkerülhetetlen lesz a neve! - Moshu 2003 november 18 16:27 (UTC)
) kösz, ez jóles... ahogy egy ismerősöm mondta: szerénységemnél csak a hiúságom nagyobb. szerintem sem volt benne semmi sértő... Bdk

Ha a „nagyok” is ide írnak, én sem bonyolítom - nyelvészként -, a fenti bemutatkozásodban: 1/ miért nem a magyar idézőjelet használod? 2/ a wikipédisták („wikipédikusok”) határozott névelővel írandók, tárgyas ige után, vagy tedd alanyiba. Egyetértesz velem? Üdvözlettel: 145.236.118.171 (vita) 2014. február 27., 10:40 (CET)