Szerkesztő:Midori18/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Perfect Blue
パーフェクトブルー
Perfect Blue
Perfect Blue
Műfajpsycho thriller dráma horror
Animációs film: Perfect Blue
RendezőSatoshi Kon
ProducerHiroaki Inoue
ForgatókönyvSadayuki Murai
ZeneMasahiro Ikumi
StúdióMadhouse
OrszágJapán Japán
Bemutató1997
Magyar bemutató2008. július 17.
Játékidő81 perc
KöltségvetésJPY 3 000 000

A Perfect Blue (パーフェクトブルー; Hepburn: Pāfekuto Burū?) egy japán animációs pszichológiai thriller, melynek rendezője Satoshi Kon , a forgatókönyv írója Sadayuki Murai. Készült Yoshikazu Takeuchi azonos című regénye alapján. Mima Kirigoe hirtelen kilép "CHAM!" nevű J-pop lánycsapatból, hogy beindítsa színésznői karrierjét. Hátrahagyva eddigi kislányos imázsát, egy fülledt hangulatú tévésorozatban vállal szerepet. A hirtelen imázsváltás hatására hajdani barátai és rajongói elfordulnak tőle. A körülötte történő halálesetek és megszállott rajongója miatt Mimán egyre jobban eluralkodik a skizofrénia.

Cselekmény[szerkesztés]

Mima Kirigoe, a "CHAM" nevű pop-idol együttes énekese kisebb, de erős rajongótáborra tett szert. Amikor kilép csapatából, hogy színészként próbálhassa ki magát, szerepet kap a Double Blind című tévésorozatban. Rajongói nem örülnek hirtelen stílusváltásának, különösen "Me-Mania" nevű zaklatója. Nemsokkal karrierváltása után névtelen faxot kap, amelyben a levél írója árulónak nevezi őt. Mima rátalál egy "Mima's Room" nevű honlapra, ami a mindennapjait írja le, mintha valaki állandóan figyelné. Mimát ez nagyon aggasztja, de menedzsere figyelmen kívül hagyja.

Eközben színészként egyre nagyobb sikereket ér el. Olyan szerepeket is elvállal, amiket azelőtt nem tett volna meg. Rumi figyelmezteti őt, hogy tönkreteheti a jó hírét, de Mima nem foglalkozik vele

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Perfect Blue hivatalos honlapja Perfect Blue az Internet Movie Database oldalon (angolul)

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]