Szerkesztő:Kreamar/Technoimpex

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Technoimpex Magyar Gépipari Külkereskedelmi Vállalat 1950-ben vált ki a Nikexből.

Székhelye[szerkesztés]

Budapest, V. Dorottya u. 6. illetve Apáczai Cere utca 15/a és b.

A cég 1994-ben költözött ki a székházból. 2006-ban kezdték renoválni az épületet palotát, amit Dorottya-udvar néven nyitottak meg újra 2009-ben.

Profilja[szerkesztés]

Szerszámgépek, elektromos gépek és szerelvények, kábelgépek, mezőgazdasági gépek, vegyes szakipari gépek és erőgépek export-import ügyleteinek szervezését, megkötését és lebonyolítását végezte. Az 1980-as években energetikai vállalkozásokban is részt vett és jelentős sikereket ért el az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában távvezeték és transzformátor alállomás kiépítésével." [1]

Története[szerkesztés]

"A Technoimpex Kft. jogelődje az 1996-ban megszűnt Technoimpex Magyar Gépipari Külkereskedelmi Vállalat volt, amely 1950-től évtizedeken át meghatározó piactényezőként működött a gépipari termékek bel-és külkereskedelmének terén. Később, 1988-ban, 24 más hazai céggel közösen megalapította a Technoimpex Kereskedelmi Rt.-t, majd egy évvel később, a vállalat szétválása után, már állami és privatizált gazdálkodó egységként tevékenykedett – elsősorban elektromos gépek és szerelvények értékesítése terén." [2] ????????

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]