Szerkesztő:Intimfazonok/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Intimfazonok
Információk
EredetMagyarország Magyarország
Aktív évek2014 – napjainkig
MűfajPop
Rock
KiadóSzerzői kiadás
Tagok
Hegedűs G. László
Czifra Miklós
Kárpáti Balázs

Az Intimfazonok weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Intimfazonok zenei projekt megalakulása 2014 őszére datálható. Két alapító tagja Hegedűs G. László (ének, billentyű) és Czifra Miklós (gitár, programok). A zenekar harmadik tagja Kárpáti Balázs (billentyű), már a megalakulást követően csatlakozott a formációhoz. Műfajilag az elektronikus popzene kategóriájába sorolható, azonban az elektronika mellett a gitár is főszerepet kap. A dalok sanzon jellegét tekintve, gyakran érzelgősek és empatikusak, magyar nyelvűek és szövegcentrikusak.

Fazonok[szerkesztés]

Hegedűs G. László (Luman) szövegíró, énekes és dalszerző, az Irodalmi Rádió Baranya megyei alkotókörének vezetője. Bár korábban is jelentek meg tőle zenei feldolgozások és írt kisebb zenekaroknak dalszövegeket, a zenei életben mégsem játszott meghatározó szerepet, annál inkább a kortárs irodalomban. Grigássy Éva költő, műfordító tanítványaként 2002-ben az Accordia Kiadó nívódíjában részesült. Versei és prózái a kiadó antológiájában jelent meg, 2003-ban Tévelygő idők és 2004-ben Fényzuhatag címmel.

Czifra Miklós (Mike) 2006-ban végzett a Kőbányai Zeneiskola emelt szintű tanári szakán. Zenei sokszínűségét tükrözi, hogy több zenekarban is megfordult már, a teljesség igénye nélkül: Snakeheart, Omen, Red Pill, Balkan Fanatik. Session referenciamunkái: Hevesi Tamás, Hollywood Rose, The Idoru, Guilty Parties/Rage Against The Machine Tribute, stb. Jelenleg Köteles Leander 'Am I God' névre hallgató zenekarának dalszerzője és oszlopos tagja.

Kárpáti Balázs (Bazse) billentyűs-dalszerző. A korábbi zenei munkakapcsolat révén, Luman kérésére csatlakozott az Intimfazonokhoz. Az autodidakta módon avanzsálódott zenész évek óta kántori funkciókat is ellát egy vidéki egyház istentiszteletein.

A zenekar állandó hangmérnöke és jó barátja Peti András, aki nem csak az énekfelvételekben és masteringben segédkezik, de Ő játszotta fel például a Karácsony ünnepén (Szívlakó) triangulum betétjét és készítette el a Még, még, még című szám remixét.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • 2014 - Haldokló Múzsám (kislemez)
  • 2015 -

Videoklipek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

[[Kategória:Pécsi könnyűzenei együttesek]] [[Kategória:2014-ben alakult együttesek]]